Lav gerne en stor portion, den holder sig fint et par dage i køleskabet.
Grønkålsalat med rødbede.
2 – 3 per.
60 g. Grønkål – renset vægt
200 g. Rødbede
1 stk. Æble - syrligt
30 g. Rødløg
30 g. Hasselnødder
DRESSING:
2 spsk. Olie
2 spsk. Citronsaft
1 spsk. Akaciehonning
Salt
Peber
Start med at vaske rødbederne og koge dem til
de er møre. Herefter overhældes de med koldt vand, enderne skæres af og så er
skrællen lige til at smutte af. Herefter afkøles de.
Hasselnødderne ristes på en varm pande, uden
fedtstof, til de er gyldne, herefter afkøles de og hakkes groft.
De grove stængler fjernes på grønkålen.
Herefter skylles kålen godt, gerne i flere hold koldt vand. Bagefter slynges
den tør og hakkes fint.
Rødbederne skæres i tern på ca. 1 x 1 cm.
Æblet deles i kvarte og kernehuset fjernes. Æblekødet skæres i tern på ca. 1 x
1 cm. Rødløget pilles og hakkes fint.
Alle ingredienserne til dressingen piskes
sammen. Og vendes sammen med rødbeder, grønkål, æble og løg. Salaten toppes med
nødderne.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar