mandag den 3. december 2018

Julekalenderens låge nummer 3 - Yankee snack

Glædelig 3. december 🎅🎄⛄

Dagens opskrift er en lille skøn konfekt-sag, den smager virkelig godt - hvis man altså er til Yankee bar 😝 

Når du går i supermarked for at købe ind til denne snack, så skal du lige være obs på at der er forskellige størrelser af Yankee baren, derfor står der også gram og ikke styks i opskriften.


Yankee snack.
Ca. 35 stk.
200 g. Yankee bar – den originale
30 g. Smør
45 g. Sirup
100 g. Puffede ris Ricekrispies morgenmadsprodukt

PYNT:
125 g. Mørk chokolade

Yankee barerne skæres i mindre stykker og kommes i en gryde sammen med smør og sirup. Det smeltes under svag varme og jævnlig omrøring. Det skal ende ud i en jævn og ensartede masse, inden de puffede ris vendes i. Der vendes forsigtigt rundt, indtil alle er dækket.

Massen kommes i en papirbeklædt form (Ca. 13 x 23 cm.) Det mases godt sammen og stilles på køkkenbordet til det er koldt. Herefter dækkes det til og stille spå køl til det er helt fast, gerne natten over.

Chokoladen smeltes (evt. tempereres) og fordeles oven på den nu faste yankee ris. Når det er størknet, tages hele blokken ud af formen og skæres i skiver på ca. 1 – 1½ cm. i tykkelsen. Hvert stykke deles i 3 - 4 stykker.

For at få den flotteste chokolade skal du skære i blokken med chokolade siden op af.

Snack stykkerne opbevares i lufttætte dåser.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: https://madogdimser.wordpress.com
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar