Dagens opskrift er en lille skøn konfekt-sag, den smager virkelig godt - hvis man altså er til Yankee bar 😝
Når du går i supermarked for at købe ind til denne snack, så skal du lige være obs på at der er forskellige størrelser af Yankee baren, derfor står der også gram og ikke styks i opskriften.
Yankee snack.
Ca. 35 stk.
200 g. Yankee bar – den originale
30 g. Smør
45 g. Sirup
100 g. Puffede ris – Ricekrispies
morgenmadsprodukt
PYNT:
125 g. Mørk chokolade
Yankee barerne skæres i mindre stykker og
kommes i en gryde sammen med smør og sirup. Det smeltes under svag varme og jævnlig
omrøring. Det skal ende ud i en jævn og ensartede masse, inden de puffede ris
vendes i. Der vendes forsigtigt rundt, indtil alle er dækket.
Massen kommes i en papirbeklædt form (Ca. 13 x 23 cm.) Det mases godt sammen og stilles på
køkkenbordet til det er koldt. Herefter dækkes det til og stille spå køl til
det er helt fast, gerne natten over.
Chokoladen smeltes (evt. tempereres) og
fordeles oven på den nu faste yankee ris. Når det er størknet, tages hele
blokken ud af formen og skæres i skiver på ca. 1 – 1½ cm. i tykkelsen. Hvert
stykke deles i 3 - 4 stykker.
For at få den flotteste chokolade skal du skære i blokken med chokolade siden op af.
Snack stykkerne opbevares i lufttætte dåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:
https://madogdimser.wordpress.com
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar