tirsdag den 4. december 2018

Julekalenderens låge nummer 4 - Brunkager med pistacie & appelsin

Glædelig 4. december 🎅🎄⛄

Jeg elsker brunkager, det er en af mine favorit julesmåkager. Du finder allerede et et par opskrifter herinde, dem kan du se HER og HER. Og det er nok ikke den sidste brunkageopskrift du får herinde, for jeg har allerede idéer til et par andre udgaver 😃

Denne brunkage indeholder appelsinskal, men det er ikke på den kraftige og overdøvende måde, mere en lækker afrunding i smagen. Pistacienødderne giver et flot farvespil og et lille touch af salt - alt i alt en god og krydret småkage.

Og så et lille tip:
Hvis du skulle være så uheldig at opdage, når dine småkager er blevet kolde, at de ikke er bagt nok og derfor bløde, kan du sagens komme dem tilbage i ovnen og bage dem lidt ekstra. 

Brunkager med pistacie & appelsin – skåret.
Ca. 175 stk.
250 g. Smør
125 g. Sirup – mørk
250 g. Muscovado sukker
2 tsk. Potaske
1 spsk. Koldt vand
4 tsk. Kanel – stødt
2 ½ tsk. Nellike - stødt
2 ½ tsk. Ingefær – stødt
1 ½ tsk. Allehånde - stødt
1 ½ tsk. Kardemomme – stødt
10 g. Appelsinskal – svarer ca. til 2 stk.
500 g. Hvedemel
50 g. Saltede pistacienødder – vægt uden skal
50 g. Mandler

Pistacienødder og mandler hakkes semi-fint – jeg brugte min minihakker. Der må gerne være stykker med en størrelse på ca. 5 – 6 mm.

Appelsinskallen rives fint.

Smør, sirup og farin kommes i en gryde og smeltes ved svag varme. Gryden tages gryden af varmen og blandingen svaler lidt af.

Potasken røres ud i det kolde vand.

I en skål kommes krydderier, mel, appelsinskal og nødder.

Potasken tilsættes smørblandingen og dette tilsættes de tørre ingredienser. Dejen æltes godt sammen.

Dejen kommes i en firkantet form, der er beklædt med husholdningsfilm eller bagepapir. Formen pakkes ind og kommes i fryseren natten over, eller som minimum til den er gennemfrosset.

På bagedagen deles dejen, så du får fine firkantede småkager. Læg resten af kagedejen tilbage på frost imens du skære de øvrige.
Dejen skæres i ensartede skiver på 2 – 3 mm. I tykkelsen. De lægges på en papirbeklædt bageplade, gerne tæt – de flyder ikke ud.

Bages ved 200o i 5 - 7 minutter. Pas på de ikke bliver alt før mørke i kanten, da de så smager brændt.

Afkøles på bagerist og opbevares i tætsluttende dåse.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er RÅ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar