Jeg var forbi SPISESTUEN for inspiration. Selvom det efterhånden er ca. 1 ½ år siden at Lene døde, bruger jeg stadig hendes opskrifter jævnlig. Hun er savnet
Modellervoks.
5 dl. Vand
5 dl. Hvedemel
2 dl. Fint salt
2 spsk. Olie
2 spsk. Citronsyre
Farve – jeg brugte gul pastafarve, sort
konditorfarve og eddikelage fra rødbederne. Eddikelagen måtte tages i brug, da supermarkedet jeg handlede i var løbet tør for andre farver. Vær dog OBS på, at bruger du eddikelage, har den ikke så lang holdbarhed som den andre.
Alle ingredienserne, undtagen farverne, vejes
af og kommes i en gryde. Det blandes rundt og tændes for blusset, imens der
røres.
Massen bringes i kog, stadig under omrøring.
Du kan ikke se at det koger, men du kan mærke det, for massen bliver tungere at
røre i. Det kræver godt med armkræfter 😂
Det koger igennem et par minutter, til massen
er helt fast og al væsken er opsuget. Det hældes i en skål, dækkes til og
stilles på køl.
Når det er HELT kold er det klar til brug,
eller du kan dele det op i mindre portioner og komme den ønskede farve i.
Modellervoksen opbevares på køl pakket ind.
Ved brug tages det ud en times tid før, så bliver det mere blødt og nemmere at
arbejde med.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: http://spisestuen.dk/
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET:
Citronsyre er for konservering. Modellervoksen kan holde sig en
månedstid på køl, undlader du citronsyren er holdbarheden kortere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar