onsdag den 20. februar 2019

Gratineret broccoli (stok)

Ved du godt at hele det smukke broccolihoved kan anvendes ?? Det er ikke kun de øverste fine buketter, men stokken smager faktisk også ret godt. Det nederste skal blot skærs bort, da det er temmelig træet.

Jeg holder stadig meget af blot at dampe stokken, men lidt fornyelse indimellem gør ikke spor. Derfor får du her en idé til en ny måde at tilberede den på. Billedet yder desværre ikke retten retfærdighed, men jeg håber at du kan forestille dig smagen og selvfølgelig også synes om idéen.


Gratineret broccolistok.
4 per.
450 g. Broccolistok
200 g. Gulerødder
150 g. Løg
125 g. Flødeost – brug din favorit
50 g. Pesto – jeg brugte BASILIKUM
Salt
Peber
150 g. Revet ost

Det nederste grove af broccolistokken skrælles. Resten rives groft. Gulerødderne skrælles og rives groft. Løget pilles og hakkes.

Grønsagerne blandes sammen med flødeost og pesto, hvorefter det smages til med salt og peber. Det fordeles i et smurt fad.

Bages ved 200o i ca. 20 minutter.

Herefter drysses osten over og retten gratineres i ca. 10 minutter.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Har du ikke stok, kan du saftens supplere med broccolibuketter eller gulerødder

Ingen kommentarer:

Send en kommentar