For det er nemlig en skøn smagfuld og ikke mindst virkelig nem hverdagsret, en af dem der er "næsten" alt-i-et-fad. Og når jeg skriver "næsten", er det fordi at du skal have gang i både en gryde og et fad 😝
Har du en rest kødsauce kan du sagtens bruge den og derved nemt opgradere den til en ny ret 😉
Gratineret kartoffelfad med oksekød.
4 - 5 per.
1000 g. Kartofler
½ dl. Olie
1 tsk. Fint salt
500 g. Hakket oksekød
150 g. Løg
250 g. Peberfrugter
4 fed hvidløg
780 g. Tomat passata
100 g. Sorte oliven uden sten
1 spsk. Oregano – tørret
1 tsk. Timian – tørret
1 tsk. Basilikum – tørret
¾ spsk. Paprika
¾ spsk. Sukker
1 tsk. Fint salt
Peber
175 g. Revet ost
Olie – til stegning
Start
med:
Kartoflerne skrælles og skæres i tern på ca.
1½ x 1½ cm. De duppes tørre i et rent viskestykke, hvorefter de kommes i en
pose sammen med olie og salt. Det vendes rundt, så olie og salt fordeles på
alle kartoflerne.
De vendes ud i et fad.
Steges ved 200o i ca. 40 minutter,
de skal næsten være helt møre.
Imens
kartoflerne er i ovnen, laves kødfyldet:
Løgene hakkes groft og peberfrugterne skæres
i grove chunks. Hvidløg hakkes fint og olivenen halveres.
Olie varmes op i en gryde og kødet brunes
godt af heri, sammen med løgene. Herefter tilsættes hvidløg, peberfrugt og
tomat passataen. Det bringe i kog, oliven tilsættes og saucen smages til med
krydderierne.
Når kartoflerne er næsten møre, hældes
kødfyldet udover dem, der drysses med ost.
Gratineres ved 200o i ca. 20
minutter.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Webopskrifter
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Salat og brød
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar