torsdag den 2. maj 2019

Chokoladekage med rabarberskum

Lige netop nu er der sæson for rabarber. Og de danske jordbær, er også så småt ved at komme frem i butikkerne. Så er der ingen undskyldning for ikke at gå i køkkenet og trylle denne skønne kage frem. Den er nem at gå til, bare følg vejledningen i opskriften og du er garanteret et skønt resultat.

Er du i tidsnød, kan kompotten sagtens laves et par dage i forvejen og opbevares på køl. Bunden kan du bage dagen før og blot pakke godt ind. Så er det kun samling af kagen tilbage, og det vil jeg tro, tager et kvarters tid 💗

Chokoladekage med rabarberskum.

8 - 10 per.
BUND:
150 g. Mørk chokolade
100 g. Mandler
1 st. Vanille
25 g. Hvedemel
4 stk. Æg
50 g. Sukker
75 g. Farin
150 g. Smør

SKUM:
300 g. Rabarber – renset vægt
150 g. sukker
15 g. kartoffelmel

2 ½ dl. Piskefløde

PYNT:
250 g. Jordbær
Høvlet mørk chokolade

Start med kompotten:
Rabarberne renset og skæres i stykker på ca. 2 cm. De fordeles i et ovnfast fad og drysses med sukker og kartoffelmel. Husk at lægge den tomme vanillestang fra kagebunden ved.

Bages ved 175o i 30 minutter. Vend gerne rundt i det, et par gange undervejs.

Herefter fjernes vanillestænglerne, kompotten røres sammen til en ensartet konsistens og afkøles.

Og så til bunden:
Vanillestangen halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De tomme stængler skal bruges til kompotten.

Smørret smeltes og afkøles.

Chokolade og mandler hakkes let igennem. Og kommes i en minihakker sammen med mel og vanillekorn. Det blendes en smule, det må endelig ikk blive for fint.

Æggene deles i blommer og hvider i hver sin skål. Æggehviderne piskes luftige sammen med sukkeret og æggeblommerne piskes til en luftig æggesnaps sammen med farinen.

I æggesnapsen vendes mel blandingen, sammen med smørret. Det røres til en ensartet dej. Herefter foldes æggehviderne forsigtigt i dejen.

Dejen fordeles i en smurt springform (ca. 24 cm. i diameter), som er foret  med bagepapir i bunden. 



Bages ved 160o i ca. 40 – 45 minutter. Prik gerne i midten for at se om den er gennembagt.

Herefter afkøles det helt.

Samling af kagen:
Kagebunden placeres på serveringsfadet.

Fløden piskes til en fast skum og rabarberkompotten vendes i. Det fordeles på toppen af kagebunden.

Og tilslut pyntes der af med friske jordbær og høvlet mørk chokolade.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Spis bedre.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Andre bær kan også bruges til kompotten i stedet for rabarber, jeg har prøvet med jordbær, der kom jeg ca. ½ gang mere kartoffelmel i.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar