Er du i tidsnød, kan kompotten sagtens laves et par dage i forvejen og opbevares på køl. Bunden kan du bage dagen før og blot pakke godt ind. Så er det kun samling af kagen tilbage, og det vil jeg tro, tager et kvarters tid 💗
Chokoladekage med rabarberskum.
8 - 10 per.
BUND:
150 g. Mørk chokolade
100 g. Mandler
1 st. Vanille
25 g. Hvedemel
4 stk. Æg
50 g. Sukker
75 g. Farin
150 g. Smør
SKUM:
300 g. Rabarber – renset vægt
150 g. sukker
15 g. kartoffelmel
2 ½ dl. Piskefløde
PYNT:
250 g. Jordbær
Høvlet mørk chokolade
Start
med kompotten:
Rabarberne renset og skæres i stykker på ca.
2 cm. De fordeles i et ovnfast fad og drysses med sukker og kartoffelmel. Husk
at lægge den tomme vanillestang fra kagebunden ved.
Bages ved 175o i 30 minutter. Vend
gerne rundt i det, et par gange undervejs.
Herefter fjernes vanillestænglerne, kompotten
røres sammen til en ensartet konsistens og afkøles.
Og
så til bunden:
Vanillestangen halveres, flækkes og kornene
skrabes ud. De tomme stængler skal bruges til kompotten.
Smørret smeltes og afkøles.
Chokolade og mandler hakkes let igennem. Og
kommes i en minihakker sammen med mel og vanillekorn. Det blendes en smule, det
må endelig ikk blive for fint.
Æggene deles i blommer og hvider i hver sin
skål. Æggehviderne piskes luftige sammen med sukkeret og æggeblommerne piskes
til en luftig æggesnaps sammen med farinen.
I æggesnapsen vendes mel blandingen, sammen
med smørret. Det røres til en ensartet dej. Herefter foldes æggehviderne
forsigtigt i dejen.
Dejen fordeles i en smurt springform (ca. 24
cm. i diameter), som er foret med
bagepapir i bunden.
Bages ved 160o i ca. 40 – 45
minutter. Prik gerne i midten for at se om den er gennembagt.
Herefter afkøles det helt.
Samling
af kagen:
Kagebunden placeres på serveringsfadet.
Fløden piskes til en fast skum og
rabarberkompotten vendes i. Det fordeles på toppen af kagebunden.
Og tilslut pyntes der af med friske jordbær
og høvlet mørk chokolade.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Spis bedre.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Andre bær kan også bruges til kompotten i stedet for
rabarber, jeg har prøvet med jordbær, der kom jeg ca. ½ gang mere kartoffelmel
i.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar