fredag den 20. december 2019

Julekalenderens låge nummer 20 - Mandeltrekanter

Glædelig 20. december 🎅🎄⛄

Bag dagens låge, finder du en skøn mørdejsmåkage med masser af mandler i. De smager virkelig dejligt, godt med både smør og mandler, så lav nu rigeligt, når du er igang  - de forsvinder lynhurtigt 😆

Dejen egner sig også godt til at stikke ud til en fin form. Måske ændre bagetiden sig en smule, alt efter hvor store eller små du laver dem. Men hold øje, de skal lige blive gyldne i kanterne. 

Inspirationen til disse er fra et Blomsterberg program på DR1, der havde hun både brugt dejen til bund og som den fineste pynt på samme dessert. Jeg har blot tilsat en del flere mandler end hun havde i. 

Mandeltrekanter.
70 stk.
60 g. Mandler
1 st. Vanille
275 g. Hvedemel
100 g. Flormelis
150 g. Smør - koldt
1 stk. Æg (M/L)

Mandlerne blendes helt fint til mel.

Vanillestangen halveres og kornene skrabes ud. De gnides ud i en smule af flormelissen, for at skille dem ad.

Mandelmelet, vanille-flormelis, flormelis og mel blandes sammen. Smørret skæres ud i mindre stykker og smuldres ud i melblandingen. Dejen samles med ægget, hvorefter den pakkes ind og lægges på køl et par timer, til den er fast.

Dejen rulles ud til en tykkelse på 3 mm. Og så skal det store regnestykke i gang. Det er nemmest hvis du bruger en lineal eller et målebånd – jeg brugte målebåndet, som jeg også kunne skære efter.

Dejen skæres i strimler der er 7 cm. høje.

Bunden af strimlen måles ud i stykker på 4,5 cm. Du skal kun lige markerer stedet. På toppen starter du med at måle 2,25 cm. ud og markerer stedet.

Herefter måler du resten af topstrimlen ud i stykker på 4,5 cm. Og du skulle gerne ende med at af have en slutning på 2,25 cm.

Nu skal du bruge markeringerne til at skære trekanterne: Du starter ved markerings punktet i bunden op til det i toppen – det der er 2,25 cm. inde på strimlen. Og igen fra top-markeringen ned til den næste bundmarkering og vupti du har en trekant :-D Sådan fortsætter du strimlen ud.

Dejen du har tilovers, samler du, ruller ud igen til 3 mm. Og så starter du igen med måleriet. Dette gør du til du ikke har mere dej.

Bages ved 200o i ca. 9 – 10 minutter, til kanterne er let gyldne.

Afkøles på en bagerist og opbevares i kagedåser.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: DR.dk/mad – Mette Blomsterberg
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: De kan også bruges til pynt på en dessert

Ingen kommentarer:

Send en kommentar