Uhhh, den der karamel chokolade, jeg er bare så vild med den. Og har allerede lavet et par skønne opskrifter, hvori den er brugt. Denne lækre BROWNIE eller disse fantastiske MANDELSMÅKAGER, som faktisk er med i årets julekalender.
Jeg har haft gang i den igen og det er der kommet en lækker cremet cookie ud af. Det er ikke fordi den giver voldsom smag, men cremer bare selve oplevelsen i munden og så får den et dejligt bid af havregryn og mandler - mums 💗
Karamelchoko-cookies.
Ca. 60 stk.
250 g. Smør - blødt
200 g. Farin
2 stk. Æg (M/L)
100 g. Mandler
150 g. Havregryn
200 g. Hvedemel
1 tsk. Natron
1 nip Salt
200 g. GOLD chokolade – jeg bruger den fra
Callebaut
Mandler og chokolade hakkes groft, men holdes adskilt.
Sukker og smør piskes luftigt. Æggene
tilsættes et af gangen og der piskes godt mellem hvert.
Mandler og havregryn vendes i, inden mel,
natron og salt sigtes i dejen. Chokoladen tilsættes og den vendes sammen.
Dejen stilles på køl en times tid, inden den
vejes af i portioner på 20 gram, der trilles til kugler og lægges på en
papirbeklædt bageplade. De flyder ud, så gerne med god plads mellem hver, jeg
havde 9 stk. pr plade. De gives et tryk så de er ca. 1 cm. høje.
Bages ved 180o i ca. 11 – 13
minutter, de skal være gyldne i kanten.
Afkøles på en bagerist og opbevares i
kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: ACFRIIS.com
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar