Jeg har virkelig glædet mig til at dele dagens opskrift med dig. Nøddepleskner - sjovt navn, men mega vanedannende og sprøde småkager.
Du behøver ikke hive den store køkkenmaskine frem, når du skal lave disse. En blender eller minihakker er nok og så kan dejen bare røres sammen i en skål - nemt 💗
Nøddepleskner.
Ca. 18 stk.
50 g. Smør
80 g. Hasselnødder
1 nip Salt
85 g. Sukker
1 stk. Æg (M/L)
PYNT:
20 stk. Hasselnødder - hele
Nødderne til dejen hakkes fint i en
foodprocessor. Smørret smeltes og afkøles let, inden at det blandes sammen med
nøddemelet, salt, sukker og æg. Dejen røres ensartet, inden de sættes på en
papirbeklædt bageplade med en teske. Husk at der skal være god plads mellem, da
de flyder ud – jeg havde 12 på hver plade.
En hel nød sættes i hver top.
Bages ved 175o i ca. 16 minutter,
til de er gyldne.
Lad dem stå på bagepladen et øjeblik, inden du
flytter dem på bageristen, til færdig afkøling. De opbevares i kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Familiejournal.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar