Ved et tilfælde, faldt jeg så over denne BROWNIE, hvor Gold chokoladen er brugt i ganachen. Den måtte da virkelig prøves.
Den er lækker, smagsfuld, fyldig og smager fantastisk. Men da den er "tung", vil det egne sig rigtig godt at servere nogle friske syrlige bær sammen med.
Brownie med karamelganache.
10 per.
250 g. Mørk chokolade 55 %
150 g. Smør
125 g. Hvedemel
4 stk. Æg (M)
275 g. Sukker
½ tsk. Salt
100 g. Pecan nødder
GANACHE:
100 ml. Piskefløde
200 g. GOLD chokolade – jeg bruger den fra
Callebaut
1 nip Salt
Friske syrlige bær
Kagen:
Et par timer før du skal bage, tager du
æggene ud af køleskabet, så de kan nå at få stuetemperatur.
Chokoladen hakkes groft og kommes i en skål,
sammen med smørret. Det zappes et par gange i micro ovnen, til begge dele er
smeltet. Lad det afkøle let.
Æggene piskes i hånden, sammen med sukkeret,
til en ensartet konsistens. Æggesnapsen hældes i chokoladen i en tynd stråle,
imens der røres.
Hvedemel og salt sigtes i dejen og det vendes
rundt til den er ensartet.
Pecan nødderne hakkes groft og vendes i dejen
tilslut, inden den hældes i en smurt springform (ca. 20 cm. i diameter)
Bages ved 175o i ca. 40 – 45
minutter. Den skal føles ubagt i midten, når du tager den ud.
Kages stille til afkøling og opbevares i
køleskabet, gerne til næste dag, inden du spiser af den.
Ganachen:
Chokoladen hakkes groft og kommes i en skål.
Fløden varmes op til kogepunktet og hældes over chokoladen. Lad det stå et
minuts tid for at smelte chokoladen, inden du rører den jævn. Smages til med
salt.
Ganachen stille på køl en times tid, til den
blevet fast. Hvis du (som jeg) laver den på samme tidspunkt som kagen, kan du zappe den
et øjeblik i micro ovnen, så den er nemmere at arbejde med.
Den smøres ud på kagen og pyntes med friske bær.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:
The food factory.dk
FRYSEEGNET: JA, uden ganache
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Har du ikke Gold chokoladen, kan du helt sikkert også bruge en god mælkechokolade til ganachen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar