Manden kom hjem med en kæmpe stor kamsteg, den blev delt i passende stykker og et af disse stykker blev skåret ud til koteletter. En bøtte whiskysauce i køleren, løg og squash fra haven og menuen var hjemme.
Jeg laver oftest udgaven med tomatsauce, bacon og pølser, lidt komisk at den så aldrig har nået bloggen....endnu 😛 Men har du lyst, kan du her se mine andre udgaver af koteletter i fad - DEN I KARRY og DEN I PAPRIKASAUCE.
Koteletter & grønt i whiskysauce.
5 per.
5 stk. Koteletter
Olie – til stegning
125 g. Rødløg
175 g. Squash
300 g Mark
champignon
200 g. Peberfrugt
½ l. Piskefløde
½ l. Whisky sauce – jeg bruger den fra
Jensen’s
Salt
Peber
Løgene pilles og skæres i både på ca. 1 cm.
Squashen flækkes og skæres i (halve) skiver. Svampene børstes fri for jord og
skæres i skiver. Peberfrugten skæres i grove chuncks på ca. 1 ½ x 1 ½ cm.
Olien varmes op på en pande og koteletterne
brunes af, af to gange. De lægges i et ildfast fad.
I stegepanden svitses løgene, de må gerne
tage lidt farve. Squash tilsættes og skal blot lige have lidt varme. Der
krydres med salt og peber, inden det hældes over kødet.
Svampene svitses i panden og når de er næsten
færdig, kommes peberfrugten ved og krydres med salt og peber. De skal også kun
have et øjeblik. Og dette hældes også kødet.
Whiskysaucen og fløden hældes i panden og
røres sammen, imens den varmes op. Den hældes over grønsager.
Steges ved 200o i ca. 30 minutter.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Ris
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Det kan forberede i god tid, så det
blot skal steges færdig i ovnen. I så fald skal du beregne ekstra tid til
opvarmning, måske et kvarters tid. Brug evt. et stegetermometer til
koteletterne. De skal være 70o.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar