fredag den 6. december 2019

Julekalenderens låge nummer 6 - Café latte cookies

Glædelig 6. december 🎅🎄⛄

Bag dagens låge finder du en toplækker cookie, der med kaffe og den hvide chokolade, ender ud i en café latte-ish småkage. Virkelig skønt - hvis man er til kaffe 😋 

Min Instant kaffe var i en meget stærk udgave og den rå dej smagte stærkt af kaffe, men efter bagning var den meget velafbalanceret, så har du en mild kaffeudgave, skal du nok tilsætte ½ - 1 spsk. ekstra.

Jeg har fundet indpiration til denne opskrift hos MILLINGE MAD

Café latte cookies.
30 stk.
150 g. Hvedemel
½ tsk. Bagepulver
½ tsk. Salt
1 tsk. Vanillesukker
2 spsk. Instant kaffe
100 g. Sukker
100 g. Smør - blødt
100 g. Hvid chokolade
1 stk. Æg (M/L)

Chokoladen hakkes groft.

Mel, bagepulver, salt, vanille og sukker kommes i en røres skål, sammen med kaffen. Det blandes sammen. Smørret skæres i mindre stykker og smuldres ud i dejen.

Chokoladen røres i og ægget tilsættes. Dejen samlet og stilles på køl en times tid, til den bliver fast igen.

Herefter vejes dejen af i portioner på 20 gram, som trilles til kugler og lægges på en papirbeklædt bageplade med god afstand mellem, da de flyder ud. Jeg havde 9 stk. pr. plade. De trykkes flade til en højde på ca. ½ cm.

Bages ved 180o i ca. 12 – 14 minutter, de skal være gyldne i kanten.

Herefter afkøles de på en rist og opbevares i kagedåser.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Millingemad.dk
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Min kaffe var i en meget stærk udgave og den rå dej smagte stærkt af kaffe, men efter bagning var den meget velafbalanceret, så har du en mild kaffeudgave, skal du nok tilsætte ½ - 1 spsk. ekstra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar