Bag dagens låge finder du en toplækker cookie, der med kaffe og den hvide chokolade, ender ud i en café latte-ish småkage. Virkelig skønt - hvis man er til kaffe 😋
Min Instant kaffe var i en meget stærk udgave og den rå dej smagte stærkt af kaffe, men efter bagning var den meget velafbalanceret, så har du en mild kaffeudgave, skal du nok tilsætte ½ - 1 spsk. ekstra.
Jeg har fundet indpiration til denne opskrift hos MILLINGE MAD
Café latte cookies.
30 stk.
150 g. Hvedemel
½ tsk. Bagepulver
½ tsk. Salt
1 tsk. Vanillesukker
2 spsk. Instant kaffe
100 g. Sukker
100 g. Smør - blødt
100 g. Hvid chokolade
1 stk. Æg (M/L)
Chokoladen hakkes groft.
Mel, bagepulver, salt, vanille og sukker
kommes i en røres skål, sammen med kaffen. Det blandes sammen. Smørret skæres i
mindre stykker og smuldres ud i dejen.
Chokoladen røres i og ægget tilsættes. Dejen
samlet og stilles på køl en times tid, til den bliver fast igen.
Herefter vejes dejen af i portioner på 20
gram, som trilles til kugler og lægges på en papirbeklædt bageplade med god afstand
mellem, da de flyder ud. Jeg havde 9 stk. pr. plade. De trykkes flade til en
højde på ca. ½ cm.
Bages ved 180o i ca. 12 – 14
minutter, de skal være gyldne i kanten.
Herefter afkøles de på en rist og opbevares i
kagedåser.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Millingemad.dk
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Min kaffe var i en meget stærk udgave
og den rå dej smagte stærkt af kaffe, men efter bagning var den meget
velafbalanceret, så har du en mild kaffeudgave, skal du nok tilsætte ½ - 1
spsk. ekstra.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar