onsdag den 27. maj 2020

How to - Blindbagning


Når man blindbager en tærtebund gøres det for at dejen ikke ”svulmer” op og bliver ujævn, når den forbages. Men også for at siderne på tærten ikke glider ned - de bliver holdt på plads af bønnerne, hvis du altså husker at sørge for, de ligger helt ude ved kanten.

Du blindbager ved at ovenpå dejen, som du allerede har færdiggjort og fordelt i et smurt tærtefad, kommer et stykke bagepapir eller stanniol og fylder det med ris, bønner, kikærter eller lignede i et jævnt – de kan gemmes og genbruges. 


Herefter bager du bunden (ca. 26 - 28 cm. i diameter) i ca. 15 minutter ved 200o – tjek gerne om den er blevet let gylden. Er bunden meget mindre, skal den selvfølgelig have mindre tid.


Når den er færdig, tages den ud, bagepapiret fjernes forsigtigt og nu er den klar til hvad du skal bruge den til.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar