Start
med bunden:
Flormelis og mel sigtes i en skål, smørret skæres i tern og smuldres ud i melblandingen. Tilslut samles dejen hurtigt med æggeblommerne. Hvis det er nødvendigt med mere væske, så tilsætter du bare lidt vand – en skefuld ad gangen.
Dejen pakkes ind og lægget på køl minimum 30 minutter.
Herefter rulles den tyndt ud på et meldrysset bord og den kommes i en smurt tærteform (ca. 28 cm. i diameter) Dejen flyttes nemmest ved at rulle den omkring kagerullen og så løfte den hen over formen. Brug evt. en lille klump af dejen til at presse den ud i hjørner og riller. Dejen skæres til, lad en smule stikke op over kanten, for den kan nemt synke ned.
Bunden forbages blindt – se HER hvordan – ved 175o i ca. 15 minutter.
Imens:
Mandlerne blendes til fint mandelmel og kommes i en skål, sammen med smør, sukker, vanillesukker, mel og æg. Dette piskes sammen til en ensartet masse, inden at chokoladen vendes i.
Når
bunden er forbagt, tages den ud. Bagepapiret med ris, bønner eller hvad du nu
bruger, fjernes og bunden afkøles let.
Rabarberne rengøres og skæres i tynde skiver på ca. 6 mm. De kommes i en skål og vendes sammen med sukkeret.
Frangipanen fordeles i bunden og rabarberne ovenpå.
Bages
ved 175o i ca. 25 – 30 minutter, til frangipanen har sat sig.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar