Vi spoler lige tilbage til nytår.
Da vi snakkede om hvad vores nytårs-menu skulle bestå i, nævnte Manden højtbelagt smørrebrød. Vi kiggede på forskellige take away muligheder, men der var ikke lige noget der fangede os.
Og da jeg har tidligere arbejdet i en delikatesse, hvor vores speciale var smørrebrød, samt at jeg faktisk synes, det er ret hyggeligt at lave, ja så var det jo oplagt at jeg selv gav mig i kast med det.
Måske du tænker at det magter du ikke - der skal købes alt for mange småting til bl.a. at af pynte med. Ja, det er korrekt, men du får også ret meget mad ud af det bagefter til andre måltider. Så lad det ikke være en undskyldning 😃
Smørrebrød med hamburgryg - højtbelagt.
1 per.
½ stk. Rugbrød – eller 1 stk. af det smalle rugbrød, f.eks. Solsikke
fra Koberg
Smør
1 stk. Salatblad
4 - 5 sk. Hamburgryg - alt efter størrelsen på skiven
3 stk. Asparges - grønne
1 - 1½ spsk. Italiensk salat
2 stk. Agurkespringer - se HER hvordan du laver dem Rød peberfrugt
Persille eller ærteskud
Stilken på aspargesen knækkes af, der hvor
den naturligt knækker når du bøjer den. Hovederne stilles nedad i et glas med
vand, et par minutter for at få sandet ud.
Herefter lægges de i en skål og
overhældes med kogende vand. Lad dem stå et par minutter, så de tilberedes let.
Bagefter overhældes de med isvand og derved nedkøles straks. Tilslut lægges de
til afdrypning på et viskestykke.
Salatblad og persilledusk skylles og slynges
eller duppes tørre.
Peberfrugten deles i kvarte og frøene inden i fjernes. En af
kvarterne skæres i meget tynde strimler. Rugbrødet smøres med smør og
salatbladet lægges på toppen.
Hamburgerryggen lægges på brødet – start med to
skiver på højre side af brødet, derefter to skiver på venstre side og er det
nødvendigt så en skive forneden. Hele brødet skal være dækket.
Den italienske
salat lægges i en bræmme ned langs hamburgerryggen, aspargesene lægges forskudt
med enderne hen over den italienske salat.
Agurkespringerne sættes midt ovenpå. Peberfrugtstrimlerne lægges foran,
ovenpå den italienske salat og tilslut afpyntes der med persilledusken.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Du kan sagtens bruges asparges på glas eller
dåse, helst dem der er hele
Ingen kommentarer:
Send en kommentar