Glædelig 3. december 🎅🎄⛄
Bag dagens låge gemmer sig en af de sjove småkager. Jeg synes, det er sjovt at prøve anderledes opskrifter og det må man sige at denne er - jeg havde aldrig selv forsøgt mig med quinoa i kage.
Men den er faktisk ret god, lidt ligesom en havregryn-småkage, bare med mere bid i. Den er perfekt i sødme og smager dejligt med appelsin i.
Hvis du rammer det rigtige tidspunkt og temperatur, når de kommer ud af ovnen, kan småkagerne formes. Og så kan den jo bruges til at pynte en kage eller dessert med.
Men brug lige skæftet på en træske eller lignede, for mine faldt lidt sammen, som du kan se på billedet.
Ca.
25 stk.
75
g. Smør5 g. Appelsin skal – svarer til fra ca. 1 stor
55 g. Sukker
55 g. Farin
1 tsk. Bagepulver
1 ½ tsk. Vanillesukker
1 nip Salt
175 g. Quinoa
1 stk. Æg (M/L)
Smørret smeltes og afkøles let. Appelsinskallen rives fint.
De tørre ting blandes sammen. Appelsinskal, smør og æg tilsættes og dejen røres ensartet.
Dejen sættes i små klatter på en papirbeklædt bageplade. Husk god plads mellem dem, de flyder meget ud – jeg havde 6 pr plade.
Bages ved 175o i ca. 5 – 6 minutter. De skal være gyldne, men pas på de må ikke blive for mørke.
Lad dem afkølet et øjeblik på pladen, inden du trækker papiret over på en rist for at afkøle helt.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Bagehuset
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Du kan, hvis du rammer det rigtige tidspunkt og temperatur, rulle kagerne om en grydeske. Så kan de bruges til at pynte en dessert med.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar