fredag den 4. december 2020

4. december - brunkager med sukat

Glædelig 4. december 🎅🎄⛄


Brunkager er indbegrebet af jul for mig - det er en af mine favorit-jule-småkager og jeg bager dem hvert år.

Jeg har allerede flere udgaver på bloggen, dem med  2x APPELSIN, dem med PISTACIE & APPELSIN eller de UDRULLEDE.

Og så tænker du nok, at nu kan hun da snart ikke komme mere flere udgaver - jo det kan du tro, der er allerede flere på tegnebrættet 😊 Men den idag er med sukat. Mange mennesker er ikke til sukat, men lad dig ikke skræmme. De gør ikke noget for smagen, men for konsistensen, der er pludselig noget at tygge i, det gør dem godt, synes jeg.

I min verden skal der helst mandler i, men jeg synes ofte, at de bliver svære at skære ud. Derfor har jeg i denne opskrift valgt, at lave dem til mel og det fungere også ret fint.

Brunkager med sukat.
Ca. 150 stk.
250 g. Smør
125 g. Sirup
250 g. Farin
10 g. Appelsinskal – svarer til fra ca. 2 - 3 stk.
1 nip Salt
3 tsk. Kardemomme – stødt
2 tsk. Ingefær – stødt
1 tsk. Kardemomme – stødt
1 tsk. Nellike – stødt
2 tsk. Potaske
1 spsk. Vand
100 g. Mandler
100 g. Sukat
500 g. Hvedemel

Mandlerne blendes til mel. Og skallen på appelsinerne rives fint.

Smør, sirup og farin kommes i en gryde og smeltes sammen ved middel varme. Gryden tages af varmen og afkøles let. 

Potasken røres ud i vandet og tilsættes smørblandingen. Herefter røres krydderier og salt deri, sammen med mandelmel og appelsinskal. 
Tilslut vendes melet i blandingen, den skal kun lige samles - du må ikke røre for meget deri, selvom om dejen er løs og fugtig.

Dejen kommes i en firkantet form (ca. 20 x 20 cm.), der er beklædt med husholdningsfilm. Filmen pakkes om dejen og den sættes på køl, minimum 3 timer, men gerne et par dage.

På bagedagen, vendes dejen ud af formen og filmen fjernes. Dejen deles i 3 lige store blokke. De skærs i tynde skiver på ca. 2 mm. Og lægges på en papirbeklædt bageplade.

Bages ved 190oi ca. 8 minutter, hold øje de branker hurtigt i kanterne.

Lad dem stå på pladen et par minutter, inden du flyttet dem til færdig afkøling på en bagerist.

Opbevares i kagedåser.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er RÅ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar