Glædelig 5. december 🎅🎄⛄
Idag får du en af årets bedste småkager, det er en hurtigere udgave af en chocolate chip cookie. De er rigtig gode og hurtigt lavet, derfor er der ikke andet end at sige - afsted i køkkenet med dig 😊
Chocolate chip snitter.
100 g. Sukker
30 g. Sirup
150 g. Hvedemel
1 nips Salt
½ tsk. Natron
1 tsk. Vanillesukker
75 g. Mørk chokolade 55%
Chokoladen hakkes – det må ikke blive større end 3 – 4 mm. i diameter.
Alle ingredienserne til dejen vejes af og røres godt sammen. Hvis den ikke vil samle sig, kan du tilsætte lidt vand - en lille smule ad gangen.
Herefter rulles den til små pølser med en diameter på ca. 1½ - 2 cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade og trykkes flade, evt. med en gaffel, ske eller bagsiden af din hånd.
Beregn god plads mellem stænglerne, da de flyder ud – jeg havde 4 på en plade.
Bages ved 175o i ca. 12 – 15 minutter. De skal blot lige blive gyldne.
Når de er færdige, skal de afkøle et øjeblik, hvorefter du skæres dem i skrå snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.
Idag får du en af årets bedste småkager, det er en hurtigere udgave af en chocolate chip cookie. De er rigtig gode og hurtigt lavet, derfor er der ikke andet end at sige - afsted i køkkenet med dig 😊
Chocolate chip snitter.
Ca.
40 stk.
100
g. Smør – blødt100 g. Sukker
30 g. Sirup
150 g. Hvedemel
1 nips Salt
½ tsk. Natron
1 tsk. Vanillesukker
75 g. Mørk chokolade 55%
Chokoladen hakkes – det må ikke blive større end 3 – 4 mm. i diameter.
Alle ingredienserne til dejen vejes af og røres godt sammen. Hvis den ikke vil samle sig, kan du tilsætte lidt vand - en lille smule ad gangen.
Herefter rulles den til små pølser med en diameter på ca. 1½ - 2 cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade og trykkes flade, evt. med en gaffel, ske eller bagsiden af din hånd.
Beregn god plads mellem stænglerne, da de flyder ud – jeg havde 4 på en plade.
Bages ved 175o i ca. 12 – 15 minutter. De skal blot lige blive gyldne.
Når de er færdige, skal de afkøle et øjeblik, hvorefter du skæres dem i skrå snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en tætsluttende dåse.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min opskrift
FRYSEEGNET: Dejen er rå
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: Virkelig god småkage, smager ligesom en variant i cookies, men nemmere at lave – ikke sidste gange jeg har lavet dem
Ingen kommentarer:
Send en kommentar