søndag den 6. december 2020

6. december - havrekage med juleremonce

Glædelig 6. december 🎅🎄⛄

Det er også 2. søndag i advent. Derfor får du en ekstra lækker sag idag. 

Dagens opskrift er en kage med julesmag. Den er lidt anderledes for toppen minder lidt om en toppen på en brunsviger - der hvor der ikke er et tykt lag sukker. Lidt svært at forklare 😂 men prøv den, den er ret lækker......og så lige med en klat flødeskum til 😉

Havrekage med juleremonce.
Ca. 4 – 5 per.
KAGE:
65 g. Hvedemel
80 g. Havregryn
100 g. Sukker
1 tsk. Vanillesukker
1 tsk. Bagepulver
100 g. Smør
2 stk. Æg
(M/L)
½ dl. Mælk
100 g. Cremefraiche
18%
150 g. Æble – renset vægt
15 g. Mandler
 
REMONCE:
80 g. Smør – blødt
80 g. Sukker
40 g. Marcipan
1 tsk. Kanel – stødt
½ tsk. Kardemomme – stødt
¼ tsk. Nellike - stødt
 
Start med kagen:
Smørret smeltes og afkøles let.
 
De tørre ingredienser blandes sammen. I skålen med smør, kommes også æg, cremefraiche og mælk. Dette røres sammen, inden det vendes i de tørre ingredienser og dejen røres ensartet.
 
Den kommes i en smurt springform (ca. 20 cm. i diameter), med bagepapir i bunden.
 
Æblet skæres i små tern og fordeles ovenpå dejen. Mandlerne hakkes fint og drysses ovenpå æblerne.
 
Bages ved 175o i ca. 10 minutter.
 
Imens tilberedes remoncen:
Marcipanen rives fint og æltes godt sammen med de øvrige ingredienser.
 
Efter de 10 minutters bagetid:
Kagen tages ud af ovnen og remoncen fordeles ovenpå kagen i små klatter – det må godt gå lidt tjept.
 
Kagen bages færdig ved 170o i ca. 30 minutter.
 


 

INFO OM RETTEN:
INSPIRATION:  Go’ Morgen Danmark
FRYSEEGNET:  NEJ
SERVERES MED:  Flødeskum rørt op med lidt cremefraiche
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar