Glædelig 6. december 🎅🎄⛄
Det er også 2. søndag i advent. Derfor får du en ekstra lækker sag idag.
Dagens opskrift er en kage med julesmag. Den er lidt anderledes for toppen minder lidt om en toppen på en brunsviger - der hvor der ikke er et tykt lag sukker. Lidt svært at forklare 😂 men prøv den, den er ret lækker......og så lige med en klat flødeskum til 😉
Havrekage med juleremonce.
65 g. Hvedemel
80 g. Havregryn
100 g. Sukker
1 tsk. Vanillesukker
1 tsk. Bagepulver
100 g. Smør
2 stk. Æg (M/L)
½ dl. Mælk
100 g. Cremefraiche 18%
150 g. Æble – renset vægt
15 g. Mandler
REMONCE:
80 g. Smør – blødt
80 g. Sukker
40 g. Marcipan
1 tsk. Kanel – stødt
½ tsk. Kardemomme – stødt
¼ tsk. Nellike - stødt
Start med kagen:
Smørret smeltes og afkøles let.
De tørre ingredienser blandes sammen. I skålen med smør, kommes også æg, cremefraiche og mælk. Dette røres sammen, inden det vendes i de tørre ingredienser og dejen røres ensartet.
Den kommes i en smurt springform (ca. 20 cm. i diameter), med bagepapir i bunden.
Æblet skæres i små tern og fordeles ovenpå dejen. Mandlerne hakkes fint og drysses ovenpå æblerne.
Bages ved 175o i ca. 10 minutter.
Imens tilberedes remoncen:
Marcipanen rives fint og æltes godt sammen med de øvrige ingredienser.
Efter de 10 minutters bagetid:
Kagen tages ud af ovnen og remoncen fordeles ovenpå kagen i små klatter – det må godt gå lidt tjept.
Kagen bages færdig ved 170o i ca. 30 minutter.
Havrekage med juleremonce.
Ca.
4 – 5 per.
KAGE:65 g. Hvedemel
80 g. Havregryn
100 g. Sukker
1 tsk. Vanillesukker
1 tsk. Bagepulver
100 g. Smør
2 stk. Æg (M/L)
½ dl. Mælk
100 g. Cremefraiche 18%
150 g. Æble – renset vægt
15 g. Mandler
REMONCE:
80 g. Smør – blødt
80 g. Sukker
40 g. Marcipan
1 tsk. Kanel – stødt
½ tsk. Kardemomme – stødt
¼ tsk. Nellike - stødt
Start med kagen:
Smørret smeltes og afkøles let.
De tørre ingredienser blandes sammen. I skålen med smør, kommes også æg, cremefraiche og mælk. Dette røres sammen, inden det vendes i de tørre ingredienser og dejen røres ensartet.
Den kommes i en smurt springform (ca. 20 cm. i diameter), med bagepapir i bunden.
Æblet skæres i små tern og fordeles ovenpå dejen. Mandlerne hakkes fint og drysses ovenpå æblerne.
Bages ved 175o i ca. 10 minutter.
Imens tilberedes remoncen:
Marcipanen rives fint og æltes godt sammen med de øvrige ingredienser.
Efter de 10 minutters bagetid:
Kagen tages ud af ovnen og remoncen fordeles ovenpå kagen i små klatter – det må godt gå lidt tjept.
Kagen bages færdig ved 170o i ca. 30 minutter.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Go’ Morgen Danmark
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: Flødeskum rørt op med lidt cremefraiche
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar