onsdag den 17. juli 2013

Lækker abrikos/æblekage.

Vi har haft gæster i dag og så skal der jo kage til. Den er svampet og kan sagtens holde sig frisk et par dage. Abrikosmarmeladen giver den en find rund smag.


Lækker abrikos/æble kage.
10 stykker
150 g. Smør
150 g. Sukker
3 stk. Æg
1 dl. Abrikosmarmelade
2 stk. Æbler, revne
240 g. Hvedemel
1 tsk. Bagepulver

100g. Mandler, smuttede, hakkede
3 spsk. Farin

Smør og sukker røres blødt og lækkert. Æggene tilsættes, et ad gangen. Og der piskes grundigt mellem hver. Æblerne og marmeladen vendes i dejen, sammen med mel og bagepulver.
Dejen kommes i en smurt springform.

Bages ved 180o C i ca. 40 minutter + 15 minutter i eftervarmen

Mandlerne og farinen blandes og drysses over kagen.


KILDE:  www.superbrugsen.dk


Jeg tilsatte 1 tsk. kanel og nøjes med at toppen kagen, med lidt nødder og sigtes flormelis.

Den smagte skøn med lidt cremefraiche til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar