onsdag den 7. august 2013

Culottesteg.

Efter min mor er blevet alene, spiser vi gerne sammen minimum, en gang om ugen. Vi laver aldrig noget specielt de aftner, andet end at nyde hinanden selskab og hygger med hundene. Mobber og drengene, specielt Whiskey, har et helt unikt forhold.

I går var en af de dage, hvor vi spiste sammen. Og Mobber kender sin datters svage sider, med hensyn til køkken-gadgets. Så hun havde været forbi Bilka, der i denne uge har haft en ægte Römertopf på bud. :O))

Vi fik "bare" lidt simpel sommermad. Tabouleh med perlespelt, gulerodstzatziki, pestobrød og okseculotte.

Anrette på mit smukke Empire fad.
Culottesteg.

Culottesteg
Salt
Peber

Stegen trimmes, husk at fjerne senerne på bagsiden af stegen, da de er seje at tygge. Fedtlaget på forsiden ridses i tern og krydres godt med salt og peber.

Brunes ved 250o i ca. 15 minutter.

Steges herefter videre ved 175O C, til den ønskede kerne temperatur opnås

Jeg steger min culotte til en kernetemperatur på 58o C (rød). Og så skal den hvile i ca. 20 minutter. I hviletiden, vil temperaturen ca. stige med 4o.
Beregn mellem 40 - 60 minutter pr kg.


BEMÆRKNINGER: Man kan med fordel, sætte en tandstik, kødnål eller lignede i den ene af cutotten der er spids. Dette kan gøre det nemmere for dig at se hvordan den skal vende når du skal skære den ud.

Når steget skal skæres, startes der i den spidse ende. Cirka halvvejs gennem stegen (når kødfibrene skifter retning) vendes stegen og skæres fra modsatte ende.Ingen kommentarer:

Send en kommentar