I går var en af de dage, hvor vi spiste sammen. Og Mobber kender sin datters svage sider, med hensyn til køkken-gadgets. Så hun havde været forbi Bilka, der i denne uge har haft en ægte Römertopf på bud. :O))
Vi fik "bare" lidt simpel sommermad. Tabouleh med perlespelt, gulerodstzatziki, pestobrød og okseculotte.
Anrette på mit smukke Empire fad. |
Culottesteg
SaltPeber
Stegen trimmes, husk at fjerne senerne på
bagsiden af stegen, da de er seje at tygge. Fedtlaget på forsiden ridses i tern
og krydres godt med salt og peber.
Brunes ved 250o i ca. 15 minutter.
Steges herefter videre ved 175O C, til den ønskede kerne temperatur opnås
Jeg steger min culotte til en kernetemperatur på 58o C (rød). Og så skal den hvile i ca. 20 minutter. I hviletiden, vil temperaturen ca. stige med 4o.
Beregn mellem 40 - 60 minutter pr kg.
BEMÆRKNINGER: Man kan med fordel, sætte en tandstik, kødnål eller lignede i den ene af cutotten der er spids. Dette kan gøre det nemmere for dig at se hvordan den skal vende når du skal skære den ud.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar