Vi manglede lidt brød til frokost, så det var en oplagt mulighed. Gær og mel har vi altid i huset.
En hyggelig ting at prøve og har man muligheden, synes jeg man skal forsøge sig. Det giver en dejlig sprød skorpe.
Grillet Grahamsbrød.
2 stk.
1 pk. Gær2 spsk. Olie
2 tsk. Sukker
3 tsk. Salt
Ca.
Æg, til pensling
Gæren opløses i vandet.
Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve.
Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 370 C , så dør
gærcellerne.
Når gæren er opløst
tilsættes grahamsmelet. Dette røres grundigt sammen, og olie, sukker og salt
tilsættes. Herefter skal hvedemelet i. Husk at hold lidt af melet tilbage, da
det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden. Dejen æltes grundigt, så den bliver glat og smidig. Skal herefter efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Dejen slås ned og æltes
godt igennem. Dejen vejes af 2 lige store stykker, de formes til brød og
stilles til efterhævning, i ca. 30 minutter, på et meldrysset stykke bagepapir.
Mens brødene hæver, ligges
bagestenen på den KOLDE grill. Hvis en kold sten ligges på en varm grill, vil
stenen flække. Derfor opvarmes de sammen.
Når brødene er færdighævet,
ridses i overfladen og kan evt. pensles med sammenpisket æg.
Grilles ved indirekte
varme i ca. 40 minutter. (Vores termometer i låget viste 200o C)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar