tirsdag den 10. september 2013

Grillet grahamsbrød.

Vi elsker vores nye grill, så prøver at bruge den så meget som muligt. Idag foreslog Manden, at vi skulle prøve at bage brød på den. Og selvfølgelig skulle vi det :O)
Vi manglede lidt brød til frokost, så det var en oplagt mulighed. Gær og mel har vi altid i huset.
En hyggelig ting at prøve og har man muligheden, synes jeg man skal forsøge sig. Det giver en dejlig sprød skorpe.


Grillet Grahamsbrød.
2 stk.
1 pk. Gær
1 l. Vand, lunkent
2 spsk. Olie
2 tsk. Sukker
3 tsk. Salt
550 g. Grahamsmel
Ca. 1350 g. Hvedemel
Æg, til pensling

Gæren opløses i vandet. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 370 C, så dør gærcellerne.
Når gæren er opløst tilsættes grahamsmelet. Dette røres grundigt sammen, og olie, sukker og salt tilsættes. Herefter skal hvedemelet i. Husk at hold lidt af melet tilbage, da det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden.
Dejen æltes grundigt, så den bliver glat og smidig. Skal herefter efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Dejen slås ned og æltes godt igennem. Dejen vejes af 2 lige store stykker, de formes til brød og stilles til efterhævning, i ca. 30 minutter, på et meldrysset stykke bagepapir.

Mens brødene hæver, ligges bagestenen på den KOLDE grill. Hvis en kold sten ligges på en varm grill, vil stenen flække. Derfor opvarmes de sammen.

Når brødene er færdighævet, ridses i overfladen og kan evt. pensles med sammenpisket æg.

Grilles ved indirekte varme i ca. 40 minutter. (Vores termometer i låget viste 200o C)
TIPS: Brødene kan jo sagtens bages i en almindelig ovn, ved 180 - 200o C i ca. 45 - 50 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar