søndag den 8. september 2013

Søndags-kagen måske????

Dette kunne være et udmærket bud på en lækker retro søndagskage til kaffen. Jeg bruge de sidste af vores Discovery-æbler fra Pluk-selv-plantagen, så vi skal afsted igen i næste uge. Og  glæd Jer, jeg har allerede flere æbleplaner i tankerne.

Jeg husker denne rå æblekage fra min barndom, det var den vi altid fik, blot med knuste makroner i, istedet for havregrynsknas. Men det er jo en smagssag og begge dele smager forrygende.
Den er nem og hurtig at lave, . så ville være et godt bud til uventede gæster.


Æblekage af rå æbler med havregrynsknas.

4 per.
8 - 10 stk. Æbler, groft revne
Evt. Citron, saft fra
4 dl. Havregryn
50 g. Smør
100 g. Sukker
2½ dl. Piskefløde, pisket til skum
Evt. Ribsgele, til pynt



Havregryn og sukker blandes og ristet gylden i smørret, på en pande. Når det er sprødt, lægges det på en tallerken til afkøling.
De groft revne æbler, kan med fordel dryppes med citronsaft, for at de ikke, skal blive brune.

Æblekagen samles enten i en stor glasskål eller portionanrettes. Æblerne lægges lagvist med havregrynsknasen imellem. Afsluttes med flødeskum på toppen og evt. en klat ribsgele til pynt.


TIPS:
De rå æbler kan sagtens skiftes ud med en æblegrød eller mos. Og der kan også tilsættes hakkede nødder til havregrynsblandingen, lige inden den er færdig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar