Jeg husker denne rå æblekage fra min barndom, det var den vi altid fik, blot med knuste makroner i, istedet for havregrynsknas. Men det er jo en smagssag og begge dele smager forrygende.
Den er nem og hurtig at lave, . så ville være et godt bud til uventede gæster.
Æblekage af rå æbler med havregrynsknas.
4 per.
8 - 10 stk. Æbler, groft
revneEvt. Citron, saft fra
2½ dl. Piskefløde, pisket til skum
Evt. Ribsgele, til pynt
Havregryn
og sukker blandes og ristet gylden i smørret, på en pande. Når det er sprødt,
lægges det på en tallerken til afkøling.
De groft revne æbler, kan
med fordel dryppes med citronsaft, for at de ikke, skal blive brune.Æblekagen samles enten i en stor glasskål eller portionanrettes. Æblerne lægges lagvist med havregrynsknasen imellem. Afsluttes med flødeskum på toppen og evt. en klat ribsgele til pynt.
TIPS:
De rå æbler kan sagtens skiftes ud med en æblegrød eller mos. Og der kan også tilsættes hakkede nødder til havregrynsblandingen, lige inden den er færdig.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar