Forleden var det KARTOFFELRUGBRØD jeg forslog, og idag bliver det igen brød, fordi jeg synes det er ualmindelig lækkert, at bruge kartofler til bagning.
TIPS & TRICKS:
FÅ BRUGT AL KARTOFFELMOSEN
Har man en rest kartoffelmos til overs, kan det også sagtens bruges i brødbagningen, bare husk ikke at tilsætte en for stor portion, da mos jo er en meget bastand masse og derfor vil gøre brødet tungt.
Mos kan sagtens fryses uden at blive kedelig i konsistensen
Rustikke kartoffelboller.
Ca. 30 stk.
1 pk. Gær
3 tsk. Salt
2 tsk. Sukker
1 spsk. Olie
Ca.
Æg til pensling
Solsikkekerner til pynt
Gæren opløses i vandet.
Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve.
Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 370,
så dør gærcellerne.
Når gæren er opløst,
tilsættes kartoflerne, solsikkekernerne og det grove mel. Dette røres grundigt
sammen, og sukker, salt og olie tilsættes. Herefter skal hvedemelet i. Husk at
hold lidt af melet tilbage, da det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele
mængden. Dejen æltes grundigt, så den bliver glat og smidig. Skal herefter efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Herefter slås ned og æltes
godt igennem. Dejen vejes af i 100 grams portioner, formes til små aflange
brød og sættes på en bageplade til efterhævning i ca. 30 minutter. Hvorefter de
pensles med sammenpisket æg og drysses med solsikkekerner.
Bages ved 200o
C i ca. 25 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar