torsdag den 7. november 2013

Udnyt dine rester - kogte kartofler part 2.

Endnu et forslag til at få brugt lidt af de ekstra kartofler, som vi ofte får til overs efter aftensmaden.
Forleden var det KARTOFFELRUGBRØD jeg forslog, og idag bliver det igen brød, fordi jeg synes det er ualmindelig lækkert, at bruge kartofler til bagning.


TIPS & TRICKS:
FÅ BRUGT AL KARTOFFELMOSEN

Har man en rest kartoffelmos til overs, kan det også sagtens bruges i brødbagningen, bare husk ikke at tilsætte en for stor portion, da mos jo er en meget bastand masse og derfor vil gøre brødet tungt.
Mos kan sagtens fryses uden at blive kedelig i konsistensen


Rustikke kartoffelbrød.
Ca. 30 stk.
1 l. Vand
1 pk. Gær
3 tsk. Salt
2 tsk. Sukker
1 spsk. Olie
300 g. Kartofler, kogte, kolde, mosede
150 g. Solsikkekerner
400 g. Grahamsmel
100 g. Rugmel
Ca. 1500 g Hvedemel
Æg til pensling
Solsikkekerner til pynt

Gæren opløses i vandet. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 370, så dør gærcellerne.
Når gæren er opløst, tilsættes kartoflerne, solsikkekernerne og det grove mel. Dette røres grundigt sammen, og sukker, salt og olie tilsættes. Herefter skal hvedemelet i. Husk at hold lidt af melet tilbage, da det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden.
Dejen æltes grundigt, så den bliver glat og smidig. Skal herefter efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Herefter slås ned og æltes godt igennem. Dejen vejes af i 100 grams portioner, formes til små aflange brød og sættes på en bageplade til efterhævning i ca. 30 minutter. Hvorefter de pensles med sammenpisket æg og drysses med solsikkekerner.

Bages ved 200o C i ca. 25 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar