lørdag den 9. november 2013

Vildtsauce.

Jeg er ikke til blåskimmeloste overhovedet, men lige i denne sauce er det simpelthen et MUST.
Det er en opskrift jeg har tages med fra min læretid fra køkkenet på Odense Universitetshospital. Jeg har dog med tiden lavet små justeringer, så den passer til os i Casa del Fangel. Det er en opskrift vi jævnlig hiver frem, faktisk spiser vi den altid sammen med vores FORLORNE HARE.

Vildsaucen her serveret med FORLOREN HARE,
BRUNEDE KARTOFLER UDEN FEDTSTOF, hjemmesyltede ASIER & rødkål.
Vildt sauce.
4 per.
4 - 5 dl. Sky fra kødet
1 - 2 dl. Piskefløde
2 - 3 spsk. Ribsgele
50 - 75 g. Danablue
2 - 3 spsk. Hvedemel
1 dl. Vand, til jævning
Salt
Kulør
Evt. Bouillon
Skyen hældes fra kødet og sigtes for urenheder. Det koges op, sammen med danabluen, så den kan smelte. Ribsgeleen tilsættes, sammen med fløden.
Mel og vand rystes sammen til en meljævning og piskes i den varme væske, indtil at saucen har en passende konsistens. Varmen dæmpes og saucen koges igennem, til at melsmagen er væk. Den smages til med salt, og ribsgele og ost. Der kan evt. tilsættes til ande - eller svinebouillon. Tilslut tilsættes der lidt kulør.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar