Idag har min lille Charlie-fis fødselsdag. Han fylder 6 år. Hvor tiden dog flyver - jeg husker stadig tydeligt den dag, da vi hentede ham og ikke mindste hvor lille han var :O)
I anledning af hans fødselsdag finder du idag en kage bag dagens opskrift. Og Charlie siger bestemt ikke nej tak til kage. Han har prøvesmag dem....de er godkendte :O)
Klejner.
Ca. 75 stk.
3 stk. Æg
2 spsk.
Piskefløde
3 spsk.
Citron, saft fra
2 tsk.
bagepulver
Ca. 500 g . Hvedemel
Palmin, til
kogning
Smør og
sukker røres godt sammen. Æggene tilsættes et ad gangen. Dernæst tilsættes
fløde, citronskal og -saft.
I en anden
skål blandes hvedemel med bagepulveret og røres i dejen. Den æltes nu godt
sammen, til den bliver glat og smidig. Den være blød, men ikke klisteret.
Herefter
pakkes den ind i film og kommes i køleskab i ca. 1 - 2 timer. Herefter vil den
være nemmere at rulle ud.
En klejnesporer. |
Dejen rulles ud til en tykkelse på ca. 3 mm . på et let meldrysset
bord. Den skæres ud i 3 cm .
brede strimler, gerne med en klejnesporer. Strimlerne skæres i snitter på skrå,
på ca. 5 cm .
Der skæres et lille snit i midten af hver, og halvdelen af dejen trækkes
igennem. Klejnerne vrides let
Palminen smeltes og varmes op, til det når kogepunktet. Den
er klar, når det syder omkring en tandstik.
Klejnerne koges 4 - 6 stykker ad gangen, til at de er
lysebrune. Herefter tages de op. Jeg synes, at det var nemmest med min
madpincet, andre bruger en hulske.
De afdryppes på fedtsugende papir. Og opbevares i dåser med
tætsluttende låg.
TIPS: Ved servering kan klejnerne drysses med florsukker.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.boligliv.dk
FRYSEEGNET: JA, i rå tilstand
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar