torsdag den 19. december 2013

19. december - låge nummer 19 - klejner.

Glædelig 19. december.....



Idag har min lille Charlie-fis fødselsdag. Han fylder 6 år. Hvor tiden dog flyver - jeg husker stadig tydeligt den dag, da vi hentede ham og ikke mindste hvor lille han var :O)

I anledning af hans fødselsdag finder du idag en kage bag dagens opskrift. Og Charlie siger bestemt ikke nej tak til kage. Han har prøvesmag dem....de er godkendte :O) 

Klejner.
Ca. 75 stk.
125 g. Smør, blødt
125 g. Sukker
3 stk. Æg
2 spsk. Piskefløde
3 spsk. Citron, saft fra
2 tsk. bagepulver
Ca. 500 g. Hvedemel
Palmin, til kogning

Smør og sukker røres godt sammen. Æggene tilsættes et ad gangen. Dernæst tilsættes fløde, citronskal og -saft.

I en anden skål blandes hvedemel med bagepulveret og røres i dejen. Den æltes nu godt sammen, til den bliver glat og smidig. Den være blød, men ikke klisteret.
Herefter pakkes den ind i film og kommes i køleskab i ca. 1 - 2 timer. Herefter vil den være nemmere at rulle ud.
En klejnesporer.

Dejen rulles ud til en tykkelse på ca. 3 mm. på et let meldrysset bord. Den skæres ud i 3 cm. brede strimler, gerne med en klejnesporer. Strimlerne skæres i snitter på skrå, på ca. 5 cm. Der skæres et lille snit i midten af hver, og halvdelen af dejen trækkes igennem. Klejnerne vrides let

Palminen smeltes og varmes op, til det når kogepunktet. Den er klar, når det syder omkring en tandstik.
Klejnerne koges 4 - 6 stykker ad gangen, til at de er lysebrune. Herefter tages de op. Jeg synes, at det var nemmest med min madpincet, andre bruger en hulske.
De afdryppes på fedtsugende papir. Og opbevares i dåser med tætsluttende låg.


TIPS: Ved servering kan klejnerne drysses med florsukker.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.boligliv.dk
FRYSEEGNET: JA, i rå tilstand
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar