Julekalenderens sidste opskrift, indeholder en kage med en smagsgiver, der er blevet vældig populær i 2013. Jeg har valgt, at sammensætte den med en glasur, hvis smage passer virkelig godt sammen.
Jeg håber, at du har synes om julekalenderen, jeg har i hvert fald hygget mig med både at lave maden, men også at planlægge og skrive indlæggene. Jeg tror, at jeg vil videreføre traditionen næste år :-)
Rigtig glædelig jul til dig og dine.
De kærligste hilsener Låvise
Lakridsmuffins
med citronfrosting.
12 stk.
2 stk. Æg
1 - 2 spsk.
Lakridspulver
1 stk.
Citron, skal fra
3 spsk.
Citron, saft fra
½ dl. Mælk
250 g. Hvedemel
1 ½ tsk. Bagepulver
FROSTING:
90 g. Smør, blødt
75 g. Flormelis
225 g. Flødeost, naturel
1 st. Vanille
90 g. Smør, blødt
75 g. Flormelis
225 g. Flødeost, naturel
1 st. Vanille
1 stk. Citron, skal fra
4 spsk. Citronsaft
4 spsk. Citronsaft
Til kagerne
piskes smør og sukker sammen. Æggene tilsættes et ad gangen. Dernæst tilsættes
groft revet marcipan, lakridspulver, citronskal, sammen med mel og bagepulver.
Det røres godt sammen, inden at mælk og citronsaften tilsættes.
Dejen kommes
i en sprøjtepose og sprøjtes ud i muffinsformene - de fyldes 2/3 op.
Bages ved 175o
i ca. 25 - 30 minutter. Og afkøles.
Til glasuren
halvers og flækkes vanillestangen. Korene skrabes ud og moses ud i en smule flormelis for at skille dem ad. Alle ingredienserne kommes i en skål og piskes
sammen med en elpisker. Frostingen kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl og kagerne dekorers med frostingen og evt. et drys nødder.
TIPS: Hvis frostingen bliver meget blød, når den piskes sammen, kan den
evt. kommes i køleskab lidt, inden kagerne pyntes.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.hendesverden.dk & www.boligliv.dk
FRYSEEGNET: JA, uden frosting
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar