Hun var endda så sød og sende en portion til mig med PostDanmark. Desværre var der lige en snestorm, der forhindrede mig i at få dem hentet, så de måtte tilbringe julen på et postkontor....Lærke-musen var så ked, over at jeg ikke fik dem hentet for så ville de være uspiselige, mente hun...Men nej nej de var stadig skønne og sprøde :-)
Det er egentlig en METTE BLOMSTERBERG-opskrift, men Lærke er lige så tosset med citron, som jeg, så hun har piftet den ekstra op...lige i min smag.
Hvis du ikke er til meget citron, kan du nøjes med skal fra en enkelt ;-)
Citronspecier.
Ca. 40 stk.
1 st. Vanille
2 stk.
Citron, skal fra
Vanillestangen
halveres, flækkes og kornene skrabes ud. De moses ud i lidt sukker for at
skille dem ad.
Alle
ingredienserne kommes i en skål og æltes sammen, til en ensartet dej.
Den formes
til en lang pølse med en diameter på ca. 4 cm . Herefter lægges den i køleskabet, gerne
til næste dag.
Dejen skæres
i skiver på ca. 2 - 3 mm .
i tykkelsen. De lægges på en papirbeklædt plade, gerne lidt tæt - de flyder
ikke meget ud.
Bages ved 180o
i ca. 12 - 15 minutter, til de er let gyldne.
Afkøles på
bagerist og opbevares i tætsluttende dåse.
INFO OM
RETTEN:
INSPIRATION: www.dr.dk/DR1/det-soede-liv
FRYSEEGNET:
JA dejen er rå
SERVERES MED:
-
TIPS &
TRICKS: -
ANDET: -
Ingen kommentarer:
Send en kommentar