søndag den 8. december 2013

8. december - låge nummer 8 - honninghjerter fra Christiansfeld

Glædelig 8 december og selvfølgelig også glædelig 2. søndag i advent.....



Dagens opskrift er en af de søde af slagsen, både i smag, men også af udseende. Specielt, hvis jeg så også havde haft en ordentlig udstikker, måske et hjerte :O) 
Men jeg kunne simpelthen ikke opdrive et inden jeg skulle bage disse. Men smagen fejler bestemt intet.


Honninghjerter fra Christiansfeld.
Ca. 36 stk.
1½ tsk. Potaske
3 tsk. Vand, koldt
450 g. Honning
3 stk. Æggeblommer
450 g. Hvedemel
1 tsk. Hjortetaksalt
1 ½ tsk. Ingefær, stødt
1 ½ tsk. Kanel, stødt
1 ½ tsk. Nellike, stødt

Potasken opløses i det kolde vand.
Honningen smeltes og æggeblommer, og potaske røres i. Mel, hjortetaksalt og krydderier blandes og røres i honningmassen. Dejen æltes godt igennem, smag evt. på den om den er krydret nok.
Dejen skal nu hvile i køleskab, i minimum 24 timer. Jo længere hvile tid, jo sejere krumme efter bagning.

Dejen rulles ud til en tykkelse på ca. ½ cm. Den kan godt være lidt drilsk. Så derfor rullede jeg den ud, på et meldrysset bord og flyttede ofte på den under udrulning.
Kagerne stikkes ud og lægges på en papirbeklædt bageplade.

Bages ved 175o C i ca. 10 minutter, til de er let gyldne.

De afkøles på en rist og kan nu pyntes med enten smeltet chokolade eller æggehvideglasur.


TIPS:




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.madabc.dk
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -


Ingen kommentarer:

Send en kommentar