søndag den 29. december 2013

Flødekartofler.

Uhhhmmmmmm jeg elsker flødekartofler, men får det ikke særlig tit, fordi jeg ikke vil gå på kompromis med smagen og laver dem kun med piskefløde.

Jeg har ofte været en tåbe, til enten at få dem lavet for tørre, eller alt for våde. Men de sidste par gange, synes jeg, at have fundet et trick, der virker for mig: Når fløden hældes på, er der ca. 1 - 2 cm. kartofler, der ligger uden at være tildækket. af fløden. Men jeg holder øje med fadet undervejs, det kan jo være at den valgte kartoffelsort, er mere tørstig en andre :O)

Ja, kønt bliver det aldrig, men smagen er halt fantastisk.
 
Flødekartofler.
4 per
1 kg. Kartofler, skrælles i skiver
2 stk. Løg, hakket
5 fed Hvidløg, knust
½ l. Piskefløde
Salt
Peber
Muskat

De skivede kartofler, blandes med løg, hvidløg og krydderier i et ovnfastfad, inden at fløden hældes over.

Steges ved 200o C i ca. 1 time

TIPS: For ikke at få alt for tørre flødekartofler, så kan det være at der skal tilsættes mere fløde undervejs.



INFO OM RETTEN:

INSPIRATION: Min egen opskrift

FRYSEEGNET: NEJ


TIPS & TRICKS: -

ANDET: -

2 kommentarer:

  1. Hejsa.. Flødekartofler er da super egnet til at fryse ned

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa :O)

      Jeg bryder mig simpelthen ikke om den konsistens kartoflerne får når de har været frosset, så det er jo en smagssag :-D Men tak for at du kigger med.

      Go weekend Knus Låvise

      Slet