søndag den 12. januar 2014

Blommer med vanillekranse-crumble.

Jeg havde en slat småkager til overs fra julen, og ingen af os har haft synderligt lyst til at spise dem, her efter nytår.
Så istedet for at smide dem ud eller at de bare ville blive bløde og kedelige i dåsen, fik jeg den idé, at bruge dem i en frugtkage, som den sprøde topping.

Kagen før bagning.

Kagen efter bagning.

Blommer med vanillekranse-crumble.
4 per.
600 g. Blommer, uden sten
2 spsk. Sukker
1 Spsk. Maizena
50 - 75 g. Smør, blødt

Blommer vendes sammen med maizena og sukker og lægges i et smurt fad. Vanille kransene knuses og røres sammen med det bløde smør, så det kommer til at hænge sammen og ligne en almindelig crumbledej.
Crumblen fordeles henover blommerne.

Bages ved 200o C i ca. 25 - 30 minutter.


TIPS: Der kan sagtens anvendes andre former for frugt end blommer. Og har man ikke nogle vanille kranse, kan man jo sagtens bruge en almindelig CRUMBLEDEJ.



INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift

FRYSEEGNET: NEJ

SERVERES MED: Is, cremefraiche eller græsk yoghurt

TIPS & TRICKS: -

ANDET: -




Ingen kommentarer:

Send en kommentar