Og jeg har allerede planer til andre slags fyld, så mon ikke de dukker op på bloggen på et tidspunkt :O) Her er min udgave:
Hvidløgssnegle.
Ca. 16 stk.
½ dl. Mælk
½ pk. Gær
1 tsk. Sukker
1 tsk. Salt
1 Spsk. Olie
Ca.
Æg, til pensling
HVIDLØGSSMØR:
6 - 8 fed Hvidløg, presset
Persille
Nigellafrø, til pynt
Gæren opløses i væsken. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 37o, så dør gærcellerne.
Dejen æltes grundigt, så
den bliver glat og smidig. Skal herefter efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 1
time.
Imens røres smørret sammen
med hvidløg og persille.
Dejen slås ned og æltes
godt igennem. Dejen rulles ud på et meldrysset bor til en rektangel på ca. 30 x
40 cm .
Hvidløgssmørret smøres ud på dejen, undtagen ca. 2 cm . i det stykke der skal
"lukke" rouladen.
Dejen rulles sammen, som
til en roulade og skæres i stykker på ca. 2 - 3 cm . i tykkelsen. Den yderste
snip af dejen, bøjes ind under sneglen, så den ikke åbner sig under bagning.
Sneglene trykkes flade med et par finger eller en paletkniv.
Jeg kom sneglene på en
papirbeklædt bageplade med mellemrum mellem hver. Men I Annes ORGINALE OPSKRIFT, kom hun dem på bagepladen, så de ville vokse sammen under bagning.
Det er en smagssag hvad man ønsker.
Sneglene stilles til
efterhævning ca. 30 minutter, pensles med sammenpisket æg og kan pyntes med
lidt havsalt eller nigella frø.
Bages ved 200o i ca. 15 -
20 minutter.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION: www.madenimitliv.dk
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED: BACONBØNNER & OKSECUVETTE med CREMEDE KARTOFFEL RØSTI
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar