tirsdag den 11. februar 2014

Hvidløgssnegle.

Jeg har været forbi Annes flotte blog, MADENIMITLIV, hvor jeg faldt over disse lækre HVIDLØGSSNEGLE. Jeg synes, det var en sjov og anderledes måde at få hvidløgsbrød på. De smager fantastiske og er rigtig dekorative.

Og jeg har allerede planer til andre slags fyld, så mon ikke de dukker op på bloggen på et tidspunkt :O) Her er min udgave:


Hvidløgssnegle.
Ca. 16 stk.
1 dl. Vand, lunkent
½ dl. Mælk
½ pk. Gær
1 tsk. Sukker
1 tsk. Salt
1 Spsk. Olie
Ca. 250 g. Hvedemel
Æg, til pensling

HVIDLØGSSMØR:
100 g. Smør, blødt
6 - 8 fed Hvidløg, presset
Persille
Nigellafrø, til pynt


Gæren opløses i væsken. Temperaturen på vandet afhænger af, hvor længe du vil have at dejen skal hæve. Jo, varmere vand, jo hurtigere hæver dejen. Dog ikke varmere end 37o, så dør gærcellerne.
Når gæren er opløst, tilsættes sukker, salt og olie tilsættes. Herefter skal hvedemelet i. Husk at hold lidt af melet tilbage, da det er ikke sikkert dejen kan absorbere hele mængden.

Dejen æltes grundigt, så den bliver glat og smidig. Skal herefter efterhæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Imens røres smørret sammen med hvidløg og persille.

Dejen slås ned og æltes godt igennem. Dejen rulles ud på et meldrysset bor til en rektangel på ca. 30 x 40 cm. Hvidløgssmørret smøres ud på dejen, undtagen ca. 2 cm. i det stykke der skal "lukke" rouladen.

Dejen rulles sammen, som til en roulade og skæres i stykker på ca. 2 - 3 cm. i tykkelsen. Den yderste snip af dejen, bøjes ind under sneglen, så den ikke åbner sig under bagning. Sneglene trykkes flade med et par finger eller en paletkniv.

Jeg kom sneglene på en papirbeklædt bageplade med mellemrum mellem hver. Men I Annes ORGINALE OPSKRIFT, kom hun dem på bagepladen, så de ville vokse sammen under bagning. Det er en smagssag hvad man ønsker.

Sneglene stilles til efterhævning ca. 30 minutter, pensles med sammenpisket æg og kan pyntes med lidt havsalt eller nigella frø.

Bages ved 200o i ca. 15 - 20 minutter.
INFO OM RETTEN:

INSPIRATION: www.madenimitliv.dk    

FRYSEEGNET: JA


TIPS & TRICKS: -

ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar