tirsdag den 11. februar 2014

Oksecuvette med cremede kartoffel røsti.

Som skrevet i går i indlægget om SPINATVAFLERNE MED RØGET LAKS, var Taniula og Jarek ude hos os og spise i fredags.
Jeg synes, det er rart at planlægge noget lækkert, men forholdsvis nem mad, så der er tid til vi kan være sammen, og en af os ikke skal stå i køkkenet, det meste af aftnen.

Serveret med BACONBØNNER & HVIDLØGSSNEGLE.

Oksecuvette med cremede kartoffel røsti.
4 per.
KØD:
1100 g. Oksecuvette
Salt
Peber


KARTOFLERNE:
1 kg. Bagekartofler, groft revet

100 g. Bacon, i tern
1 stk. Porre, i ringe
4 dl. Piskefløde
2 dl. Madlavningsfløde
Salt
Peber
Oregano
100 g. Ost, revet
Cuvetten afpudset for evt. sener. Fedtlaget skæres i tern, uden at ridse ned i kødet. Den gnides med salt og peber.

Cuvetten steges ved 200o i ca. 45 minutter. Eller til den har en kernetemperatur på 58o, så er den medium i midten.
Den skal nu hvile i ca. 20 minutter, inden den skæres ud.

Kartofler, den ristede bacon og porrer blandes sammen. Det krydres godt med salt, peber og oregano. Fløden hældes og der drysses med ost.
Kartoflerne bages i ovn ved 175o C i ca. 45 minutter.
TIPS:
INFO OM RETTEN:

INSPIRATION: Tidligere arbejdsplads. OUH
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: BACONBØNNERHVIDLØGSSNEGLE
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

  1. Det lyder bare super lækkert. De der kartofler skal jeg prøve en dag. Du har i øvrigt glemt fløden i din beskrivelse...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Malene

      Det er nu rettet, tak for at gøre mig OBS på det :O)

      Jeg håber du synes ligeså godt om kartoflerne som Maden og gæsterne gjorde.

      Tak for at du kigger med

      Knus Låvise

      Slet