tirsdag den 11. februar 2014

Vanille parfait.

Er der noget bedre en hjemmelavet is. Denne vanille parfait bringer barndoms-minderne frem, Min elskede morfar havde altid hjemmelavet vanilleis i fryseren. Han vidste, at det var en af ældste-barnebarnets (mig) yndlings-spiser. 


Vanille parfait.
4 per.
4 stk. Æggeblommer
70 g Rørsukker
2 dl Letmælk
2½ dl Piskefløde
2 Stang Vanille

Vanillestangen flækkes, og kornene skrabes ud og blandes med en smule af sukkeret.
Stangen skæres i kvarte og rystes sammen med ca. 1 dl af mælken, for at få de sidste korn ud. I mens piskes æggeblommer og sukker hvidt og skummende.
"Vanille-mælken" og resten af mælken, tilsættes æggemassen under piskning. Pas på ikke at få stængel-stykkerne med.

Fløden piskes til skum - ikke for fast, og vendes sammen med æggeblandingen.

Parfaiten skal nu på frost. Enten i en ismaskine, men kan også sagtens indfryses i en form direkte i fryseren. I så fald skal der røres, i isen hver halve time, for at undgå den krystalliserer.


TIPS:



INFO OM RETTEN:

INSPIRATION: www.ismaskinen.dk

FRYSEEGNET: JA


TIPS & TRICKS: -

ANDET: Jeg har taget udgangspunkt i min GRUNDOPSKRIFT på parfait til denne opskrift

Ingen kommentarer:

Send en kommentar