onsdag den 12. februar 2014

Pæretærte med After Eight.

Desserten fra i fredags blev denne lækre pæretærte.

Jeg brugte, de SYLTEDE PÆRER, som jeg lavede i efteråret. Man kan sagtens komme almindelige pærer i. Eller æble også for den sags skyld.
Mobber og jeg har tidligere talt om at de syltede pærer ville gå godt sammen med after eight chokolade. Så jeg valgte, at komme lidt i som fyld, sammen med pærerne.
Det var en skøn, men meget sød blanding. Jeg tror, at hvis man vælger at bruge chokoladen og ikke er glad for meget søde ting, så skal man vælge at bruge pærer direkte fra frugtskålen, eller måske syrlige æbler.

Taniulas æble pie

Taniula vidste, at vi skulle have is, men ikke at vi skulle have tærte, så hun var så sød at bage en tærte til os. Hun har lige fået en ny amerikansk kagebog, så den skulle afprøves.
Hun lavede den lækreste amerikanske æble pie. Da hun selv har boet i USA i 7 år, kunne hun konstatere overfor os andre, der ikke har været der, at den smagte lige som dem man får overthere :O)

Pæretærten med after eight.
Pæretærte.
6 per.
DEJ:
150 g. Smør
240 g. Hvedemel
100 g. Sukker
1 tsk. Vanillesukker
1 stk. Æg
1 spsk. Vand

FYLD:
4 stk. Pærer
15 stk. After Eight chokolade

PYNT:
50 g. Mandler, smuttede, groft hakkede
Æg, til pensling

Til dejen skæres smørret i mindre stykker og smuldres i melet. Sukker og vanillesukker blandes i. Dejen samles hurtigt med æg og vand. Læg derefter dejen koldt 1 time.
Et tærte- eller springform smøres godt (ca. 23 cm. i diameter).

Dejen deles i to og de rulles begge ud i en rund plade, der passer til formen.
Den ene lægges i formens bund og der presses dej op ad kanterne. De halve pærer lægges i formen med den buede side opad og med stilk enden mod midten. Den anden plade dej lægges ovenpå og trykkes godt til i kanterne.

Bages midt i ovnen ved 200o C i ca. 40 minutter.Serveret med VANILLE PARFAIT
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: ?
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: VANILLE PARFAIT, cremefraiche eller lignende
TIPS& TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar