søndag den 22. juni 2014

Og vi går all in....

og eksperimentere lidt mere med de dersens hyldeblomster :-) 

SAFTEN kastede jeg mig jo allerede ud i sidste år. Den smagte fantastisk, men faldt desværre ikke i hverken Mobbers, Mandens eller min smag. Men skønt at jeg havde en sød veninde, der elskede det.
Nå, men når jeg nu alligevel var ude og plukke skræme til HYLDEBLOMST EDDIKE, tog jeg lidt - eller faktisk en del flere skærme med hjem. Til dette mini projekt har jeg brugt ca. 10 - 12 mellemstore skærme, så afsted med dig, inden de forsvinder helt, for der er ikke mange tilbage - ihvertfald ikke herude omkring hvor jeg bor.

Men du vil helt sikkert osse gerne vide, hvad de skal bruges til. Du skal lave hyldeblomstsukker. Jeg har en svær mistanke, om at det gør sig fantastisk som drys til jordbær, andre desserter og muligvis osse i dressinger.

Hyldeblomst sukker.

30 g. Hyldeblomst blomster
60 g. Rørsukker
60 g. Rørsukker

Blomsterne nulres forsigtigt af stilkene – Mobber beskrev det ligesom at ribbe ribs – hvis det gør dig klogere.
Blomsterne blendes sammen med den ene portion af rørsukkeret. Sukkeret fordeles på et stykke bagepapir. Det kan tørres på køkkenbordet, men har du som jeg, ikke tålmodighed til det, så skal det en tur i ovnen.

Tørres ved 50O (varmluft) i ca. 4 timer.

Herefter afkøles det og kan evt. gives endnu en tur i blender eller morter, hvis de tørrede klumper er for store. Tilslut blandes det med den sidste portion sukker – jeg gjorde dette, for at der var rigtige sukkerkorn i blandingen og ikke kun ”flormelis”.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: 
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

 1. Tippet kommer her: Hold på stilken og med en gaffel fjerner man let alle blomsterne. Sådan gør man også med de modne hyldebær!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var smart :-) Det prøver jeg da næste gang

   Slet