mandag den 2. juni 2014

Pulled beef the taco way

Jeg kunne jo slet ikke lade være med at afprøve min nye Crockpot, som jeg fik i FØDSELSDAGS GAVE, selvom det har været det fineste grill vejr.


Jeg tænkte, at denne pulled beef skulle ende ud i at være en nem udgave, med få hånteringer, så den er velegnet til en travl dag. Og da jeg faldt over en stak billige oksetykkams bøffer i Netto, et brev Tacokrydderi, samt et par glas Taco sauce i reolen, var menuen sat.

Har du ikke en Crockpot, kan du sagtens lave retten alligevel. Kig under TIPS i opskriften, der beskriver jeg hvordan du så gør.

Pulled beef serveres med græsk yoghurt, MEXICANSK MAJS SALAT & GROV GUCAMOLE.

Pulled beef the taco way
4 per.
6 stk. Tykstegs bøffer (125 g.)
1 stk. Løg, hakket

DAGEN FØR SERVERING:
Bøfferne trimmes for evt. sener. Duppes med køkkenrulle, kommes i en pose, sammen med Taco krydderierne og det hakkede løg. Der slås knude på posen og krydderiet gnides ind i kødet. Herefter lægges den på køl, til marinering natten over.

PÅ SERVERINGS DAGEN:
Bøfferne kommes i Crockpotten, sammen med begge glas Taco sauce. Og låget lægges på.

Steges på LOW i 5 timer.

Herefter mærkes på bøfferne om de er møre:
- Er de møre, trækkes de fra hinanden med to gafler og vendes rundt i saucen.
- Er de ikke det, trækkes de fra hinanden med to gafler, kommes tilbage i potten og gives 1 time på HIGH. 


Herefter er det klar til servering. Jeg valgte at fordele kødet på den lune wrap, rulle den sammen. Og servere tilbehøret ved siden af:


TIPS: Har du ingen Crockpot kan du sagtens lavet det alligevel. På serverings dagen, kommer du bøfferne i en Roemertopf. Og steger det ved 100o med samme fremgangs måde som beskrevet ovenover.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

4 kommentarer:

 1. Hej, jeg har lige fundet dig i dag. Godt det samme for nu vil jeg gerne høre, hvordan en crockpot adskiller sig fra en støbejernsgryde med støbejernslåg, som man jo kan sætte i ovnen ved passende temperatur. Jeg har kendt de potter fra USA i over 25 år og ved, at man kan indstille tiden på dem. Til dato har jeg løst opgaverne i ovnen til min fulde tilfredshed - jeg har ingen Römertopf!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth

   Dejligt at du fandt vejen forbi :-)

   Jamen i store træk gør en Crockpot og en ovn jo det samme arbejde. Jeg er dog overbevist om at Crockpotten er billigere at bruge end at startet ovnen op - dette er ikke noget jeg har tjekket ud endnu, men ved at det var en af tingene der stod på beskrivelsen af potten.

   Knus Låvise


   Slet
 2. Tak for dit svar, Låvise. Det tog mig mange år at få styret min nysgerrighed!
  Elsebeth

  SvarSlet