Jeg har idag valgt en gulerodskage. Det er en af mine yndlingskager. Jeg elsker den krydrede svampede kage med lækker citronglasur.
Gulerodskage
med flødeostglasur.
12
per.
200
g. Smør, blødt
200
g. Farin
3
stk. Æg
200
g. Hvedemel
3
tsk. Kanel, stødt
3
tsk. Bagepulver
300
g. Gulerødder
100
g. Mandler
GLASUR:
200
g. Flødeost naturel, (Ikke light!!!)
2
- 3 spsk. Citron, saft fra
50
g Flormelis
2
tsk. Citron, skal fra
Gulerødderne
skrælles og rives fint. Mandlerne hakkes groft.
Smør, farin og æg piskes godt sammen. I en anden skål blandes hvedemel, kanel og bagepulver sammen, og det blandes i smørblandingen, sammen med gulerødder og nødder.
Dejen
fordeles i en smurt springform (ca. 22 cm. i diameter)
Bages
midt i ovnen ved 175o C i ca. 60 minutter
Til
glasuren skæres flødeosten i mindre stykker og røres godt sammen med flormelis,
citronskal og -saft. Glasuren smøres på når kagen er helt afkølet. Og pyntes
med nødder eller bær.
TIPS:
Vær præcis med at måle flormelis af; kommer der for meget i bliver glasuren
tynd.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
www.arla.dk
FRYSEEGNET:
JA – uden glasur
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ihhhh, gulerodskage er også en af mine favoritter. Tak for opskriften. Her skulle vi også have hygget med film, men vi faldt så i søvn i hver sit værelse i forbindelse med børneputning og vågnede først kl 22.30 :-( Det må blive en anden aften. Godnat fra Nepal og god appetit:-)
SvarSletHej Ingrid
SletHaha og tak. Håber da I fik bare en smule ud af aftnen sammen inden det (igen) var sengetid :-D
God weekend og knus
Låvise