fredag den 29. august 2014

Gulerodskage med flødeostglasur

Det er snart weekend. Manden går på weekend kl. 16.30. Og iaften står den på sofa-film-hygge i regnvejret. Og så skal der gerne kage til. 

Jeg har idag valgt en gulerodskage. Det er en af mine yndlingskager. Jeg elsker den krydrede svampede kage med lækker citronglasur. 

Gulerodskage med flødeostglasur.
12 per.
200 g. Smør, blødt
200 g. Farin
3 stk. Æg
200 g. Hvedemel
3 tsk. Kanel, stødt
3 tsk. Bagepulver
300 g. Gulerødder
100 g. Mandler

GLASUR:
200 g. Flødeost naturel, (Ikke light!!!)
2 - 3 spsk. Citron, saft fra
50 g Flormelis
2 tsk. Citron, skal fra

Gulerødderne skrælles og rives fint. Mandlerne hakkes groft.

Smør, farin og æg piskes godt sammen. I en anden skål blandes hvedemel, kanel og bagepulver sammen, og det blandes i smørblandingen, sammen med gulerødder og nødder.

Dejen fordeles i en smurt springform (ca. 22 cm. i diameter)

Bages midt i ovnen ved 175o C i ca. 60 minutter

Til glasuren skæres flødeosten i mindre stykker og røres godt sammen med flormelis, citronskal og -saft. Glasuren smøres på når kagen er helt afkølet. Og pyntes med nødder eller bær.


TIPS: Vær præcis med at måle flormelis af; kommer der for meget i bliver glasuren tynd.




INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: www.arla.dk
FRYSEEGNET: JA – uden glasur
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

  1. Ihhhh, gulerodskage er også en af mine favoritter. Tak for opskriften. Her skulle vi også have hygget med film, men vi faldt så i søvn i hver sit værelse i forbindelse med børneputning og vågnede først kl 22.30 :-( Det må blive en anden aften. Godnat fra Nepal og god appetit:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ingrid

      Haha og tak. Håber da I fik bare en smule ud af aftnen sammen inden det (igen) var sengetid :-D

      God weekend og knus
      Låvise

      Slet