Jeg er ikke så god til chili og ved af bitter erfaring, at dem vi havde opbevaret på frost fra sidste års høst, er sindsygt stærke. Og eftersom jeg valgte at lave saucen en dag Manden var på aftentur, lavede jeg saucen færdig, smagte den til og tilsatte tilslut den hakkede chili.
I glasset til venstre er der SØD CHILI SAUCE. I midten de SYLTEDE CHILIER. Og det liggende glas er chili sauce. |
Chili sauce.
1 glas
2 spsk. Olie
1 stk. Løg
5 fed Hvidløg
5 stk. Tomater
1 stk. Peberfrugt, rød
½ dl. Hvid balsamico eddike
1 dl. Sukker
1 tsk. Salt
Peber
Chili, friske efter smag
Evt. Atamon
Løget skrælles og skæres i grove tern.
Tomaterne skæres i grove tern. Og frøstolen og blomsten fjernes på peberfrugten
og den skæres også i grove tern.
Løg, hvidløg, chili, tomat og peberfrugt svitses i olien, uden at tage farve. Og småsimre herefter, til alle grønsager er godt møre, ca. 30 minutter.
Nu skulle det gerne have en grov grød-konsistens,
så lige en tur i med stavblenderen, til det bliver en fin glat puré. Herefter
bringes saucen atter i kog, og sukker, eddike, salt og peber tilsættes og
saucen skal nu småsimre i ca. 30 minutter, for en mere tyk konsistens og
smagsfuld sauce. Tilslut smages den til, inden den kommes på sterile glas og
nedkøles.
TIPS:
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET:
Mums det skal da lige prøves :-)
SvarSlet:-D det er SÅ lækkert
SletKNUS