mandag den 8. september 2014

Chili sauce

Manden elsker den asiatiske færdigkøbte chilisauce SRIRACHA. Og da jeg alligevel havde et par tomater, der trængte til at blive brugt, synes jeg det kunne være sjovt at prøve at lave min egen udgave af chilisaucen til ham.

Jeg er ikke så god til chili og ved af bitter erfaring, at dem vi havde opbevaret på frost fra sidste års høst, er sindsygt stærke. Og eftersom jeg valgte at lave saucen en dag Manden var på aftentur, lavede jeg saucen færdig, smagte den til og tilsatte tilslut den hakkede chili.
I glasset til venstre er der SØD CHILI SAUCE
I midten de SYLTEDE CHILIER
Og det liggende glas er chili sauce.

Chili sauce.
1 glas
2 spsk. Olie
1 stk. Løg
5 fed Hvidløg
5 stk. Tomater
1 stk. Peberfrugt, rød
½ dl. Hvid balsamico eddike
1 dl. Sukker
1 tsk. Salt
Peber
Chili, friske efter smag
Evt. Atamon

Løget skrælles og skæres i grove tern. Tomaterne skæres i grove tern. Og frøstolen og blomsten fjernes på peberfrugten og den skæres også i grove tern.

Løg, hvidløg, chili, tomat og peberfrugt svitses i olien, uden at tage farve. Og småsimre herefter, til alle grønsager er godt møre, ca. 30 minutter.

Nu skulle det gerne have en grov grød-konsistens, så lige en tur i med stavblenderen, til det bliver en fin glat puré. Herefter bringes saucen atter i kog, og sukker, eddike, salt og peber tilsættes og saucen skal nu småsimre i ca. 30 minutter, for en mere tyk konsistens og smagsfuld sauce. Tilslut smages den til, inden den kommes på sterile glas og nedkøles.


TIPS: 
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: 

2 kommentarer: