Jeg har ikke fået taget et særlig godt billede af denne moussaka, så det må du have tilgode til næste gang jeg laver den. Istedet kan du se min baby-Watson som egentlig ikke er så baby mere. Han er 19 uger idag og vejer 14,6 kg. Altså lige så meget som Cæso gør og ca. halvdelen af hvad han kommer til at veje, når han er færdigudvokset.
Et meget afslappet Delledyr hygger hos farmand i sofaen. |
Moussaka.
4
per.
500
g. Oksekød, hakket
1
– 2 stk. Løg
3
- 4 fed Hvidløg
1
ds. Hk/fl. Tomat
1
stor ds. Tomatpure
Oregano,
tørret
Basilikum,
tørret
Salt
Peber
2
stk. Auberginer
Olie,
til pensling og stegning
BECHAMEL
SAUCE:
4 dl. Letmælk
2 - 3 spsk. Hvedemel
½
dl. Vand (til jævning)
Salt
Muskat
200
g. Ost, revet
Auberginerne
skæres i 1 cm. tykke skiver, de pensles med olie og steges, på en pande, til de er gyldne og
møre. Lægges på fedtsugende papir.
Løg og hvidløg hakkes fint og svitses, sammen med oksekød i en varm gryde i olie. Herefter tilsættes
tomatpuréen, der osse ristes af, inden de hakkede/flåede tomater tilsættes.
Saucen småsimre i 30 minutter og smages til med krydderierne.
Til
saucen bringes mælken i kog under omrøring. Mel og vand rystes sammen til en
meljævning og piskes i den varme mælk, indtil at saucen har en passende tyk
konsistens. Varmen dæmpes og saucen koges igennem for at fjerne melsmagen, hvorefter
den smages til med salt og muskatnød.
Mousakkaen
lægges nu sammen i en smurt fad. Start med at komme aubergineskiverne i bunden,
kødsaucen kommes oven på og saucen fordeles på toppen og der drysses med ost.
Bages
ved 200o i ca. 30 minutter.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min egen opskrift
FRYSEEGNET:
??
SERVERES
MED: Salat
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Weee der er han jo :-D
SvarSletMin kæreste er fuldstændig forelsket i ham... og spørger tit: "Er der billeder af Watson?" Han er sgu' da heller ikke til at stå for.
Smilende hilsner
- Pia
Tak søde Pia
SletNej han er virkelig skøn - vi er MEGET glade for ham :-D
Nå men så må jeg jo smide lidt flere billeder af ham så kæresten kan se ham :-D
Knus L