søndag den 28. september 2014

Moussaka

Moussaka er en fantastisk ret.  Mange laver den med både kartofler og auberginer, men jeg elsker jo auberginer, så denne udgave blev kun med dem. Men er du mere til kartofler, kan de sagtens bruges istedet.

Jeg har ikke fået taget et særlig godt billede af denne moussaka, så det må du have tilgode til næste gang jeg laver den. Istedet kan du se min baby-Watson som egentlig ikke er så baby mere. Han er 19 uger idag og vejer 14,6 kg. Altså lige så meget som Cæso gør og ca. halvdelen af hvad han kommer til at veje, når han er færdigudvokset.

Et meget afslappet Delledyr hygger hos farmand i sofaen.

Moussaka.
4 per.
500 g. Oksekød, hakket
1 – 2 stk. Løg
3 - 4 fed Hvidløg
1 ds. Hk/fl. Tomat
1 stor ds. Tomatpure
Oregano, tørret
Basilikum, tørret
Salt
Peber
2 stk. Auberginer
Olie, til pensling og stegning

BECHAMEL SAUCE:
4 dl. Letmælk 
2 - 3 spsk. Hvedemel
½ dl. Vand (til jævning)
Salt 
Muskat

200 g. Ost, revet

Auberginerne skæres i 1 cm. tykke skiver, de pensles med olie og steges, på en pande, til de er gyldne og møre. Lægges på fedtsugende papir.

Løg og hvidløg hakkes fint og svitses, sammen med oksekød i en varm gryde i olie. Herefter tilsættes tomatpuréen, der osse ristes af, inden de hakkede/flåede tomater tilsættes. Saucen småsimre i 30 minutter og smages til med krydderierne.

Til saucen bringes mælken i kog under omrøring. Mel og vand rystes sammen til en meljævning og piskes i den varme mælk, indtil at saucen har en passende tyk konsistens. Varmen dæmpes og saucen koges igennem for at fjerne melsmagen, hvorefter den smages til med salt og muskatnød.

Mousakkaen lægges nu sammen i en smurt fad. Start med at komme aubergineskiverne i bunden, kødsaucen kommes oven på og saucen fordeles på toppen og der drysses med ost.

Bages ved 200o i ca. 30 minutter.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: ??
SERVERES MED: Salat
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

2 kommentarer:

 1. Weee der er han jo :-D
  Min kæreste er fuldstændig forelsket i ham... og spørger tit: "Er der billeder af Watson?" Han er sgu' da heller ikke til at stå for.
  Smilende hilsner
  - Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Pia

   Nej han er virkelig skøn - vi er MEGET glade for ham :-D
   Nå men så må jeg jo smide lidt flere billeder af ham så kæresten kan se ham :-D

   Knus L

   Slet