torsdag den 18. september 2014

Yoghurt med fersken & knas.

Det er ved at være slut med sæsonen for ferskner. Og har du som jeg, et par rynkede af slagsen liggende tilbage i frugtkurven, er det ofte dem der bliver overset (med vilje ??) og bliver endnu mere kedelige at se på.

Men så fik jeg fik idéen til denne dessert, efter at have set FRU KOFOEDS KØKKEN, hvor Louise havde omdannet et par lækre abrikoser til en skøn morgenmadskompot. 


Yoghurt med fersken & knas.
2 per.
KOMPOT:
4 stk. Ferskner
1 st. Vanille, korn fra
1 – 2 spsk. Sukker
½ dl. Vand

Græsk yoghurt, 10 %

Først laves kompotten:
Start med at sætte noget vand over at koge – jeg koger altid mit vand i elkedlen, for at spare både tid, men osse el. Imens du venter på vandet skal komme i kog, skærer du et kryds i bunden af ferskenerne og lægger dem i en gryde. 
Det kogende vand hældes over ferskenerne og her skal det bare stå et minuts tid. Nu kan du tage ferskenerne op – hvis de er alt for varme at holde på, så spid dem med en gaffel. 
Der hvor du satte krydset i skindet, skulle det nu gerne have løsnet sig, så du nemt kan fjerne det ved hjælp af en pillekniv. 

Herefter skæres de i mindre stykker og stenen fjernes samtidig. Frugtkødet kommes i gryden, hvor du selvfølgelig har hælde vandet ud.
Vanillestangen flækkes, kornene skrabes ud og gnides ud i en spiseskefuld sukker, for at vanillekornene ikke klumper. Dette kommes i gryden, sammen med vandet. 
Det bringes i kog og småsimre i ca. 10 minutter, hvorefter kompotten smages til med sukker og afkøles.


Når det er helt koldt, kommes det i bundet af et glas, der toppes med et par spiseskefulde græsk yoghurt og honning ristet knas på toppen. Server straks.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: JA, kompotten er
SERVERES MED: HONNINGRISTET KNAS
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Send en kommentar