Æblegele.
2500 g. Æbler, umodne
1 - 1½ l. Vand (Jeg brugte 1 liter)
Pr. liter siet saft skal du bruge:
750 g. Sukker
1 st. Vanille, korn fra
Evt. Atamon
Æblerne vaskes og skæres i grove stykker –
med både skræl og kernehus, det er nemlig deri pektinen sidder og det er den, der gør geléen tyk)
De kommes i en gryde sammen vand og det
bringes i kog. Låget lægges på og æblerne koges møre ved svag varme, det tager
ca. 20 – 30 minutter.
Herefter hældes mosen i en sigte, der er foret
med et rent viskestykke. Det stilles til afdrypning i et døgns tid. Og her er det
vigtigt at du ikke hjælper saften på vej, da den så bliver uklar.
Når mosen er afdryppet, måles den siede
saft og bringes i kog. Sukkeret drysses i og koges sammen med saften, i 15 - 20 minutter,
til saften bliver tykkere. Her vil din gelé skifte farve.
Herefter skummes den, vanillekorn og evt.
Atamon tilsættes. (Følg anvisningen på flasken)
Geléen kommes på skoldede og sterile glas
og afkøles i køleskabet UDEN låg. Når de er helt kolde kommes lågene på.
HVIS nu din gele ikke er stivnet og derfor stadig er tynd, kan det være fordi æblerne har været for modne. Men du kan sagtens redde den. Enten
kan du vælge at bruge den som den er, som en lækker æblesirup eller du kan købe
BLÅ MELATIN og koge din gelé om med det – følg anvisningen på brevet.
TIPS: Hvis du kun kan finde modne æbler kan du bruge GUL MELATIN, for at få pektinen i din gelé, så den kan blive tyk. Følg anvisningen på posen
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: I saucer, som tilbehør til aftensmad, på brød, på yoghurt…..
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
Dét bliver jeg altså nød til at prøve at lave snart -
SvarSletSÅ smuk en farve!
Rigtigt smuk farve og min blev endda ikk så fin lyserød som jeg har set andre har fået. Men det smager bare så dejligt
SletKnus
Mit æblegele er blevet for tykt hvad kan jeg gøre ved det
SvarSlet