Nå, men istedet har Manden og jeg lavet absolut INGENTING idag - og det har været fantastisk med en dag iført hyggetøj, massere af tv, stearinlys og dyner i sofaen. Det eneste vi lige har kunne hive os op til, var at lave dette lækre måltid.
Lun grønkålssalat med balsamico-koteletter.
2
per.
2
stk. Svinekoteletter
MARNIADE:
1
fed Hvidløg, hakket
¼
dl. Mørk balsamico eddike
1
spsk. Akacie honning
Salt
Peber
SALATEN:
150
g. Rødløg
250
g. Knoldselleri
200
g. Æble – jeg brugte Fillippa
250
g. Grønkål
100
g. Valnødder
1
– 2 spsk. Akacie honning
Salt
Peber
Olie, til stegning
Til marinaden blandes alle ingredienserne sammen i en frysepose – det synes jeg, er den nemmeste måde at håndtere marinering på.
Marinaden smages til og koteletterne kommes i. Der slås knude på posen og marinaden gnides ind i kødet. Herefter skal posen ligge på køl, til marinering, et par timer.
Til salaten skrælles løget, halveres og skæres i tynde skiver. Sellerien skrælles og skæres i
tændstik-tynde stave. Æblerne deles i både, kernehuset fjernet og bådene skæres
i tynde skiver.
Grønkålen
skylles, duppes tør og hakkes groft. Herefter kommes det i en skål og kogende
vand hældes over. Grønkålen hældes i en sigte og overrisles med koldt vand, så
kogningen stopper. Lad det blive stående i sigten, så vandet kan dryppe af.
En
pande varmes op – gerne en med høje kanter, hvis du har. Olie kommes på og løg
og selleri svitses heri. Når de er næsten møre, men stadig har bid, tilsættes
æblerne. De svitses med et par minutter, inden grønkål og nødderne vendes i.
Disse skal blot lige varmes op. Salaten smages til med honning, salt og peber.
Koteletterne steges på en varm grill eller pande (i lidt olie) i 2 – 3 minutter på hver
side – selvfølgelig alt efter hvor tykke de er. Mine var ca. 1 cm. tykke.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
www.aarstiderne.com & www.foetex.dk
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES
MED: -
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar