tirsdag den 16. december 2014

Endnu en lille julesmåkage - karamelsnitter

Og endnu en tossehistorie fra Casa Fangel 😆

I weekenden SKULLE Micki børstes - han har fået den vildeste vinterpels og får åbenbart lynhurtigt knuder/dreadlocks. Der sad en ordentlig klump mellem hans forben og de var simpelthen ikke til at børste ud. Jeg måtte klippe dem væk. 

Og Norsk Idiot som han er, så vrider han sig som en ål og er helt umulig ........ Bagefter opdager jeg, at jeg er kommet til at klippe halvdelen af hans knurhår af i den ene side.......eller som du kan se på billedet, så har han ET langt tilbage 😃

Hold nu op hvor var han sur på mig - vi snakkede ikke sammen resten af dagen, men igår var han god igen og jeg var ikke mere verdens ondeste moar. 


En anden ting er at jeg tror vi har fået mus !!!!

For selvom vi har bagt rigtig mange julesmåkager, er alle kagedåserne tomme !!! Jeg synes da ikke at jeg har spist så mange af dem, hundene kan jo ikke selv komme deri. Manden benægter osse alt - så det må jo være mus, ikk ??

😝 Nå, men spist er de, og da der jo ikke engang har været jul endnu, så måtte vi bage lidt flere. 

De er både nemme, hurtige at røre sammen og så har du helt sikkert alle ingredienserne allerede stående hjemme. Max 20 minutter så har du kager 💖

Karamelsnitter.
40 stk.
100 g. Smør - blødt
100 g. Sukker
30 g. Sirup - lys

150 g. Hvedemel
½ tsk. Natron
1 tsk. Vanillesukker
1 tsk. Ingefær - stødt


Alle ingredienserne vejes af og røres godt sammen. Herefter rulles dejen til små pølser med en diameter på ca. 1½ - 2 cm. De lægges på en papirbeklædt bageplade og trykkes flade med en gaffel. Beregn god plads mellem stænglerne, da de flyder ud – jeg havde 4 på en plade.

Bages ved 175o i ca. 12 – 15 minutter.


Når de er færdige, skal de afkøle et øjeblik, hvorefter du skæres dem i skrå snitter på 2 cm. Afkøl dem på en rist og opbevar dem i en tætsluttende dåse
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Cafe WG
FRYSEEGNET: JA, dejen er i rå tilstand
SERVERES MED: -
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -
OPDATERET: Juni 2017

6 kommentarer:

 1. Stakkels mis :-s Kan godt forstå, at han er sur på dig ;) Jeg kan anbefale en trimmer. Den er knap så farlig at arbejde med som en saks. Vi har sådan en ligesom dyrlægerne, der er en frisørtrimmer fra Wella. Den kunne vi ikke undvære.Man skal dog stadig være opmærksom på, om katten stikker snuden ned i den, hvilket Phoebe godt kan finde på. Så man skal holde lidt øje med missen, når man trimmer. Men det gør det betydeligt nemmere at fjerne knuder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet - det er vist en god ide at anskaffe sådan en for ja jeg giver dig ret, en saks kan være farlig - osse fordi jeg opdagede jo slet ikke det før bagefter.

   Slet
  2. Man kan komme til at gøre ting, der er værre end at klippe knurhårene af katten med en saks, så jeg foretrækker shaveren. Sig til, hvis jeg skal finde navnet på modellen til dig. Den er købt i Tyskland i sin tid, hvor den var lidt billigere.

   Slet
  3. Det må du meget gerne Christina - for ja det var osse min tanke, så det vil være en god ide med sådan en klipper

   Du er en sveske - men bare når du har overskud til det, ingen stress

   knus

   Slet
  4. Kom lige i tanke om, at jeg vist havde lovet dig noget. Trimmeren hedder Wella Contura HS 61 Vi har købt den i Tyskland (over nettet), hvor den er betydeligt billigere end i Danmark.

   Slet
  5. <3 TAK, den vil jeg kigge efter

   Slet