Idag bag dagens låge bliver vi i det søde køkken. Duften af disse, sammen med duften af gløgg, ja så er det jul for mig :-)
Sidste år lavede jeg også en udgave af DISSE, men med eftersmag af citron. Denne opskrift er helt anderledes og der er også gemt en lille overraskelse i midten :-D
Ca.
40 stk
6
dl. Mælk
450
g. Hvedemel
6
stk. Æg (L)
300
g. Smør, blødt
2
spsk. Rørsukker
1
nip Salt
200
g. Nougat
Smør,
til stegning
Mælken
lunes til den er lillefingervarm. Æggene deles i blommer og hvider og hviderne
piskes stive.
Mælken
kommes i en skål og mel, sukker og salt piskes i. Æggeblommerne tilsættes,
sammen med det bløde smør. Dejen piskes glat, så der ikke er nogle klumper i.
Tilslut foldes æggehviderne i. Jeg hældte min dej i et litermål, men en
sprøjtepose kan også bruges.
Nougaten
skæres i skiver på ca. 7 – 8 mm. i tykkelsen. Hver skive deles i 4 stykker.
Æbleskivepanden
varmes op og der fordeles lidt smør i hullerne. Når det er smeltet, fyldes der
dej deri, så de er ca. ¾ fyldte. De bages til de har fået en fin skorpe og
vendes nu en kvart omgang, så den flydende dej falder ned i panden.
Der
øses lidt ekstra dej i - lige til kanten, et tern nougat kommes ind i midten og
æbleskiven vendes igen en kvart omgang, så den bagte side nu vender op af. Jeg
brugte en strikke pind til at vende mine æbleskiver med.
Nu bages de færdige til de er sprøde og gyldne, vend dem ofte så de bliver gennembagte. Du kan tjekke om de er færdige på samme måde som ved en kage – prik dem i midten med strikkepinden og hænger der intet dej ved, er de færdige.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Bogen uden forside: Gyldendals bagebog – tror jeg det er
FRYSEEGNET:
JA
SERVERES
MED: HINDBÆRMARMELADE og flormelis
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
Hvis du laver æbleskiverne uden nougaten, så kan du sagtens komme dobbelt så
meget sukker i. Og evt. osse lidt revet citron- eller appelsinskal eller lidt
kardemomme.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar