Men denne gang var skilsmissen nær, da jeg foreslog Manden at vi istedet skulle prøve at lave en sprød rødkålsråkost til. Det ville have været nemmere hvis han var en pige, så kunne jeg lokke med at det var prinsesseråkost :-D
En skive rugbrød med rester af den forlorne hare og lidt af råkosten. Det var ikke helt tosset |
Pink råkost.
4
per.
250
g. Rødkål
125
g. Persillerod
2
stk. Appelsiner
12
– 15 stk. Figner, tørrede (små)
DRESSING:
200
g. Græsk yoghurt, 10 %
3
tsk. Appelsinsaft
2
spsk. Akacie honning
2
spsk. Hvid balsamico eddike
Salt
Peber
Rødkålen
snittes fint – jeg kørte min igennem min Moulinex rivejern. Persilleroden
skrælles og rives groft. Den lille hårde stængel på fignerne skæres af og de
deles i mindre stykker.
Bund
og top skæres af appelsinerne, de stilles på den nu flade bund og skrællen
skæres af siderne fra top mod bund, så de hvide hinder osse fjernes. Vend dem
evt. og se om du har fået alt det hvide med i første omgang, ellers fjerner du
det bagefter. Herefter lægger du appelsinen i din venstre hånd og kniven i
højre (hvis du altså er højrehåndet ellers er det omvendt ;-) ) og så skære du ned
langs de hvide hinder på begge sider af appelsinbåden og sådan fortsætter du
hele vejen rundt og vupti, du har nu lavet appelsin-filetter. Når du skærer
filetterne holder du hånden hen over en tallerken eller skål, så kan du lade
filetterne falde herned i og samtidig samle saften osse. Inden du kasserer
resten af appelsinen, presser du det sidste saft ud i skålen osse.
INFO
OM RETTEN:
INSPIRATION:
Min egen opskrift
FRYSEEGNET:
NEJ
SERVERES
MED: FORLOREN HARE & VILDTSAUCE
TIPS
& TRICKS: -
ANDET:
-
Ingen kommentarer:
Send en kommentar