lørdag den 20. december 2014

Pink råkost

Her i Casa Fangel er FORLOREN HARE en af vores meget traditionsbundne retter. Det er ægte mormormad og bliver altid serveret med brun sauce - gerne VILDTSAUCE, kogte eller BRUNEDE kartofler og SYLTET RØDKÅL

Men denne gang var skilsmissen nær, da jeg foreslog Manden at vi istedet skulle prøve at lave en sprød rødkålsråkost til. Det ville have været nemmere hvis han var en pige, så kunne jeg lokke med at det var prinsesseråkost :-D En skive rugbrød med rester af den forlorne hare og lidt af råkosten.
Det var ikke helt tosset 
Pink råkost.
4 per.
250 g. Rødkål
125 g. Persillerod
2 stk. Appelsiner
12 – 15 stk. Figner, tørrede (små)

DRESSING:
200 g. Græsk yoghurt, 10 %
3 tsk. Appelsinsaft
2 spsk. Akacie honning
2 spsk. Hvid balsamico eddike
Salt
Peber

Rødkålen snittes fint – jeg kørte min igennem min Moulinex rivejern. Persilleroden skrælles og rives groft. Den lille hårde stængel på fignerne skæres af og de deles i mindre stykker.

Bund og top skæres af appelsinerne, de stilles på den nu flade bund og skrællen skæres af siderne fra top mod bund, så de hvide hinder osse fjernes. Vend dem evt. og se om du har fået alt det hvide med i første omgang, ellers fjerner du det bagefter. Herefter lægger du appelsinen i din venstre hånd og kniven i højre (hvis du altså er højrehåndet ellers er det omvendt ;-) ) og så skære du ned langs de hvide hinder på begge sider af appelsinbåden og sådan fortsætter du hele vejen rundt og vupti, du har nu lavet appelsin-filetter. Når du skærer filetterne holder du hånden hen over en tallerken eller skål, så kan du lade filetterne falde herned i og samtidig samle saften osse. Inden du kasserer resten af appelsinen, presser du det sidste saft ud i skålen osse.

Alle ingredienserne til dressingen røres sammen og smages til med salt og peber. Rødkål, persillerod og appelsinstykkerne vendes i dressingen, salaten smages til og anrettes på et fad. Fignerne drysses udover salaten tilslut.
INFO OM RETTEN:
INSPIRATION: Min egen opskrift
FRYSEEGNET: NEJ
SERVERES MED: FORLOREN HARE & VILDTSAUCE
TIPS & TRICKS: -
ANDET: -

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar